Kategória: Kiemelt 3 és Personal Brand.

Admin kategória: Kiemelt3.

Két versenyző uralta a ralikrossz-világbajnokság égisze alatt zajló FIA Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriáját 2016-ban: Szabó Krisztiánon és Ulrik Linnemannon kívül más még futamot sem nyert. A kettőjük közötti döntő versenyre, a németországi Esteringre a dán pilóta érkezett előnyben: 114 ponttal rendelkezett, miközben magyar üldözője 108-cal. A szombati napon végig hasonló tempót diktáltak, három kvalifikációs futam alapján azonban Linnemann az összesített második, Szabó Krisztián pedig a harmadik helyen állt.

krisz-1

Vasárnap azonban fordult a kocka! Szabó Krisztián győzött az elődöntőben és döntőben, 6 pontos lemaradását 1 pont előnyre fordította, mellyel megszerezte első bajnoki címét a ralikrossz szakágban. Abban a szakágban, amire háromszoros autókrossz Európa-bajnokként csupán két évvel ezelőtt váltott.

krisz-3

„A döntő és elődöntő is nagyon jól sikerült, minden úgy alakult, ahogy nekem kellett. Előzetesen reménykedtem benne, hogy több előnyöm lesz, nem a döntőben fog eldőlni a cím. Korábban is megtörtént, hogy csak a döntőben biztosítottam be a bajnokságot, de akkor én vezettem, nem volt szükségem győzelemre. Olyan még nem volt, hogy hátrányban érkezzek, és az utolsó pillanatban kerüljek előre. Ma lesz egy kis ünneplés, de a java még később jön – boldogok vagyunk, és nagyon örülünk az eredménynek” – nyilatkozta a ralikrossz 2016-os Super 1600-as Európa-bajnoka, Szabó Krisztián.
(BrandTrend)