Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Az IMMOFINANZ folytatja a STOP SHOP kiskereskedelmi márkájának bővítését egy újabb piacra lépéssel Nyugat-Európában, Olaszországban. Az első akvizíció ebben az országban a közel 27 000 négyzetméter bérelhető területtel rendelkező és teljesen bérbeadott Parco Fiore, amely az észak-olaszországi San Fior városában található. Az eladó a Barings nemzetközi befektetési bank, amely a Kryalos SGR által kezelt olaszországi alapban birtokolta az ingatlant. Az eladási ár megközelítőleg 35,0 millió euró.

Az olasz piac tökéletesen illeszkedik és ösztönzőleg hat az európai STOP SHOP kiskereskedelmi platformunk további növekedésére. A közel 60 millió lakosú Olaszország az egyik legnagyobb ország Európában. Egy átfogó piaci tanulmány szerint a STOP SHOP jellegű kereskedelmi parkok – a struktúra, a vásárlóerő és a fogyasztói magatartás kombinációját tekintve – jelentős lehetőségeket rejtenek magukban, különösen Olaszország középső és északi részén. Tíz helyszínt tervezünk 2024-ig, a beruházás értéke pedig elérheti a 250 millió eurót” – mondta Dietmar Reindl, az IMMOFINANZ ügyvezető igazgatója.

Az IMMOFINANZ – korán felismerve az ebben rejlő potenciált – már évek óta a meglehetősen jó hozammal rendelkező költséghatékony és válságálló eszközosztályra összpontosít. “A legutóbbi válság ismét megerősített egy fontos dolgot: a mindennapokban használt termékeket forgalmazó, kiváló közlekedéssel és változatos bérlői összetétellel rendelkező kiskereskedelmi parkok egyértelműen az élen járnak, amelyek igen népszerűek a nemzetközi bérlők és a vásárlók körében. Olaszország, ahol ez a fajta kiskereskedelmi park még nem honosodott meg a minőségi szegmensben, számos lehetőséget kínál” – tette hozzá Reindl.

Retail Park San Fiore_(edited incl. future STOP SHOP branding) (c) IMMOFINANZ

A San Fior STOP SHOP kiskereskedelmi park Trevisótól 37, Velencétől 60 kilométerre északra, a Veneto régió központjában található. A park 30 perces autózással elérhető környezetében közel 100 000 lakos él. Veneto az egyik legerősebb gazdasággal és magas jövedelemmel rendelkező régió Olaszországban, az itteni vásárlóerő lényegesen meghaladja az ország és az egész EU átlagát.

 

A kiskereskedelmi park egyik érdekessége a jelenleg még építés alatt álló fotovoltaikus berendezés, amely zöld áramot táplál a közhálózatba. Az új ingatlan támogatja az IMMOFINANZ helyszíneivel szemben támasztott fenntarthatósági követelményeket. A vállalat 2019-ben indította el a STOP SHOP kiskereskedelmi parkok fotovoltaikus berendezéseinek telepítésére irányuló projektjét, amelynek keretében jelenleg Ausztriában zajlik a legszélesebb körű telepítés.

Ez a legújabb akvizíció az IMMOFINANZ  STOP SHOP portfólióját tíz országban 109 helyszínre (fejlesztési projektekkel együtt) növelte. A 99 meglévő beruházás közel 750 000 négyzetméter bérelhető területtel rendelkezik, amelyek könyv szerinti értéke körülbelül 1,1 milliárd euró.