Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A Henkel és a Plastic Bank Kairóban megnyitotta az első három műanyaghulladék gyűjtőközpontját. A projekt a Henkel és a szociális vállalkozás közötti sikeres és hosszú távú partnerség része. A közös cél: a műanyaghulladék környezetbe kerülésének megakadályozása egyúttal hosszú távú pozitív társadalmi hatás elérése.

„A Henkel fenntarthatóság iránti elkötelezettsége mélyen gyökerezik vállalati kultúránkban, szerves eleme Céltudatos Növekedés stratégiai keretünknek. A Plastic Bankkal folytatott egyedülálló együttműködés elősegíti, hogy egyre több újrahasznosított műanyagot integráljunk termékeink csomagolásába, támogatja a körforgásos gazdaság előmozdítását valamint a műanyaghulladék elkerülését célzó ambiciózus céljainkat” – mondja Carsten Knobel, a Henkel igazgatóságának elnöke.

„A környezetbe kerülő műanyaghulladék az egyik legnagyobb globális kihívás, és globális fogyasztási cikkeket gyártó vállalatként tökéletesen tisztában vagyunk a felelősségünkkel. A Plastic Bankkal való együttműködésünk fantasztikus példa a partnerség erejére, pozitív hozzájárulás mind környezeti, mind társadalmi hatásokhoz. Nagyon örülünk, hogy tovább mélyíthetjük együttműködésünket a Plastic Bankkal. Közös összefogással ösztönözhetjük a társadalmi fejlődést az egész világon, és ezzel egyidejűleg elősegíthetjük a környezetben lévő műanyaghulladék csökkentését és a körforgásos gazdaság előmozdítását” – teszi hozzá Sylvie Nicol, HR igazgató, a Henkel Fenntarthatósági Tanácsának elnöke.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Henkellel együttműködve bővíthetjük az újrafeldolgozási infrastruktúrákat és elősegíthetjük a fenntartható csomagolási megoldásokat” – nyilatkozta David Katz, a Plastic Bank alapítója és vezérigazgatója. „Partnerségünk kezdete óta a Henkel több mint 1,7 millió kilogramm műanyaghulladék összegyűjtésében segített, megakadályozva ezzel, hogy több mint 86 millió műanyag flakon kerüljön az óceánba. Új egyiptomi gyűjtőközpontjainkkal újabb fontos lépést teszünk azért, hogy kevesebb műanyag kerüljön az óceánokba, valamint javítsuk az afrikai kontinensen élők életszínvonalát.”

A Plastic Bank újrahasznosító ökoszisztémákat hoz létre olyan országokban, ahol még mindig nincs megfelelő hulladékgazdálkodási infrastruktúra. A gyűjtők az összegyűjtött anyagokért támogatást kapnak, ami segít fedezni családjuk alapvető szükségleteit, például élelmiszerek, üzemanyag, iskolai tandíj vagy egészségbiztosítás révén. Az összegyűjtött műanyagot Social Plastic termékként dolgozzák fel, amely így visszakerül az ellátási láncba például termékek csomagolásaiba.

Egyiptomban a Henkel és a Plastic Bank két év alatt közel 1000 munkahelyet kíván létrehozni, a hosszú távú újrahasznosítási infrastruktúra kiépítése több mint 4000 egyiptomi állampolgár életére lesz közvetlen pozitív hatással. A 2017-ben Haitin elindított sikeres partnerség eredményeire támaszkodnak a vállalatok.