Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Az Allee a Guru étteremmel összefogva online vásárlási lehetősséggel és ingyenes kiszállítással segíti a XI. kerületben élő 65 év feletti lakosokat a járvány ideje alatt. A bevásárlóközpont adatai szerint kezdetben, a szolgáltatás induláskor naponta mindössze néhány telefont kaptak, ám hetek alatt mintegy ötszörösére nőtt az igény, és a boltok újranyitását követően is egyre tovább emelkedik az érdeklődés.

„Egyelőre nem egyértelmű, hogy a járvány mellékhatásaként új trend alakul ki az idősebbek bevásárlási szokásaiban, vagy csupán óvatosságról van szó és inkább többen maradnak otthon. Az viszont világosan látszik, hogy sok olyan ember van, aki nem szeretne lemondani a szolgáltatásról. A tapasztalatok alapján nem elképzelhetetlen, hogy akár tartós változást is hoz a járvány az idősebb generáció vásárlási szokásaiban, és a jövőben közülük többen fognak a vészhelyzet elmúltával is otthonról rendelve vásárolni” – fogalmazott Berzevici Rita, az Allee marketing managere.

1 Allee hazhoz szallitas

Az ingyenes kiszállítás a 65 év felettiek számára elérhető, de a rendelések leadásával a hozzátartozók, kapcsolattartók is segíthetnek idős rokonaiknak és ismerőseiknek. Az Allee és a Guru az e-mailben megrendelt termékek, gyógyszerek beszerzése során telefonon egyeztetik a megrendelőkkel a termékek bolti elérhetőségét, akik így rugalmasan, a valódi kínálat alapján vásárolhatnak. A vényköteles gyógyszerek megvásárlását eRecept kiváltással, a TAJ szám megadásával teljesítik. A rendelések maximális összeghatára rendelésenként 20 000 forint, nem receptköteles gyógyszerek esetén nincs értékhatár.

Az Allee-ban mindeközben elindult a megszokott élet, és számos intézkedéssel teszik még biztonságosabbá az ott-tartózkodást: folyamatosan fertőtlenítik a ház egész területét és több kézfertőtlenítő állomást is kihelyeztek; maszk- és higiéniai eszköz automatákat állítottak fel; padlómatricák és kordonok segítik a 2 méteres biztonsági távolság betartását, átrendezték az ülőhelyeket, közlekedési útvonalakat és várakozási területeket az ételudvarban.

2 Szent Imre Korhaz adomany

A bevásárlóközpont nemrégiben egy jelentősebb összeggel támogatta a pandémia elleni küzdelmet is, 15 millió forintot adományozott orvosi eszközök és védőfelszerelések beszerzésére a Szent Imre Egyetemi Oktatókórháznak.