Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Tizenegyedik alkalommal részesültek Pegazus Díjban Magyarország legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásai: a rangos elismerést idén is összesen harminc kiváló gazdasági teljesítményt nyújtó társaság kapta meg az idei díjátadón. A vállalkozások képviselői csütörtök este a Four Seasons Gresham Palota télikertjében tartott gálán vehették át a díjakat, amelyeket a hagyományoknak megfelelően idén is feltörekvő és piacvezető kategóriában, három földrajzi régió alapján ítéltek oda az adományozók.

A díjazottak közös jellemzője, hogy az elmúlt két teljes év során kiemelkedő növekedést értek el: éves szinten átlagosan mintegy 27 százalékkal bővült az árbevételük. Valamennyien legalább öt éve alapított, magyar többségi tulajdonban álló vállalkozások, amelyek jó likviditási mutatókkal rendelkeznek, és 2018-ban pozitív eredményt értek el. Körükben a legkülönbözőbb iparágak képviselőit találjuk: egyaránt megtalálhatók közöttük élelmiszeripari, gyógyszeripari, építőipari, illetve járműipari tevékenységet végző társaságok csakúgy, mint egészségügyi vagy éppen megújuló energetikai szolgáltatásokkal foglalkozó cégek.

A Pegazus Díjat évente osztja ki az Enterprise Investors, a Bisnode, valamint a Dentons.

„Tapasztalataink szerint a díjazottak többsége az eddigi alapokra építve további jelentős fejlődési pályát fut be. Egy részük számára ehhez elegendő továbbra is a belső forrásaikra támaszkodni, míg mások ezt friss tőkét, új piaci módszereket és tapasztalatokat is nyújtó befektető bevonásával valósítják meg, amely lépésben hatékonyan tudjuk támogatni őket” – tette hozzá Edward Keller, a Dentons ügyvédi iroda partnere.

„A nyereséges működés és a hatékony növekedés elképzelhetetlen a megfelelő kockázat- és kintlévőség-kezelés nélkül. Ezért biztosak vagyunk abban, hogy a díj mellé járó cégminősítő megoldásaink is hozzájárulnak ahhoz, hogy ezek a cégek a továbbiakban is töretlen fejlődési pályán haladva érjék el újabb ás újabb sikereiket” – jelentette ki Keleti József, a Bisnode Csoport Country Manager-e.

Pegazus Díj 2019_díjazottak

Az első díjasok listája

Az eseményen az eddigiekhez hasonlóan idén is a „Piacvezető” és a „Feltörekvő” kategóriákban, összesen 30 magyarországi kis- és középvállalatot ismer el díjjal vagy oklevéllel a szakmai zsűri. A legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozások teljesítményét régiónként – Nyugat-, Közép-, és Kelet-Magyarország – díjazzák.

A „Feltörekvő” kategóriában azok a vállalatok szerepelnek, amelyek árbevétele 2018-ban 1 és 10 millió euró között mozgott. E kategória győztesei:

Régió Cég Tevékenység
Nyugat-Magyarország Szalontai Rendszerintegrátor Kft. Pellet-, fafűtés, napelemes áramtermelés
Közép-Magyarország

 

Electraplan Kft. Villamos szerelési anyagok gyártása és kereskedelme
Kelet-Magyarország

 

OLP-Tech Kft. Ipari fejlesztések tervezése és kivitelezése

A „Piacvezető” kategóriába olyan cégek kerültek, amelyek árbevétele 2018-ban meghaladta a 10 millió eurót. E kategória győztesei:

Régió Cég Tevékenység
Nyugat-Magyarország Thermotechnika-Crown Cool Kft. Hűtőberendezések értékesítése és karbantartása
Közép-Magyarország Tóth és Fiai Kft. Gépjárművek belső átalakítása, ülések gyártása
Kelet-Magyarország Marshall Ablakgyár Kft. Nyílászárók (ablakkeretek, ajtók és erkélyajtók) gyártása