Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) 2016-ban indította útjára a Nekem Szól! Egészségértés pályázatot azzal a céllal, hogy díjazza, és minél több emberhez eljuttassa az egészségértéshez kapcsolódó legjobb kezdeményezéseket. Az idei pályázatra 2018. október 1. és 2019. október 31. között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő egészségértést támogató projektekkel lehetett nevezni.

„A sok esetben lehangoló hazai egészségügyi mutatók és az ellátórendszer hatékonyságának javításához az egészségértés fejlesztésén vezet az út: aki jobban eligazodik az információk sokaságában, megérti az életmódja és egészségi állapota közötti fontos összefüggéseket, jobban betartja a kezelési előírásokat, kevesebb krónikus betegségben szenved és hosszabb egészségben eltöltött évre számíthat. Ez nemcsak az egyén szintjén fontos, hanem értéket teremt az egészségügy összes szereplője és a társadalom egésze számára. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete éppen ezért állt az egészségértést fejlesztő és népszerűsítő programok élére, négy évvel ezelőtt útjára indítva az azóta is töretlen sikernek örvendő NEKEM SZÓL programsorozatot. Örömteli, hogy a Nekem Szól! Egészségértés pályázaton idén is sok színvonalas kampánnyal találkoztunk” – mondta el a pályázat eredményeinek értékelése kapcsán Dr. Holchacker Péter, az AIPM igazgatója.

Dr. Ficzere Andrea, a zsűri tagja kiemelte: „A 2019-es pályázatok kapcsán szembetűnő volt a digitális megoldások térhódítása: a prevenciót támogató telefonos applikációktól kezdve hiánypótló online orvos-beteg kommunikációs eszközökön keresztül közérthető, széles rétegeket elérő közösségi média kampányokig bezárólag rengeteg újító megoldással találkoztunk.”

Az idei Nekem Szól Egészségértés pályázat során kategóriánként az első három helyezettet díjazta a szakmai zsűri. A Társadalmi szervezetek kategóriát és a pályázat fődíját az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány digitális egészségügyi naptára nyerte. A mobiltelefonos alkalmazás olyan menstruációs és termékenységi naptár, amely figyel az egészségre: segít a nőgyógyászati betegségek korai felismerésében, valamint a termékeny időszakok és a várandósság nyomon követésével hasznos társ a családtervezésben.

A pályázatok értékelésekor az Egészségügyi intézmények és szakemberek kategóriát kettébontotta a zsűri. Az Egészségügyi intézmények kategóriában az Országos Mentőszolgálat Életmentő applikációja diadalmaskodott, míg az Egészségügyi szakemberek kategória győztese Dr. Kelemen Csaba méhnyakrákszűrés leletértelmező programja lett. Az Egészségipar kategória első helyét az Essity Hungária Kft. szerezte meg Cseppnyi Önbizalom betegedukációs programjával.

A Média kategória győztese a Zállatorvos népszerű vlogger pályázata volt, mely a Közönségdíjat is kiemelkedő szavazataránnyal nyerte. A Nekem Szól! Egészségértés pályázat idei újdonsága volt, hogy a zsűri által a legjobbak közé válogatott projektekre a közönség is szavazhatott a www.nekemszol.hu oldalon. A pályázatokra közel 6000 szavazat érkezett.

A Társadalmi szervezetek, az Egészségügyi intézmények és szakemberek, valamint a Média kategóriák minden győztese bruttó 200.000 forintos, míg a második helyezettek egyenként bruttó 100.000 forintos, a harmadik helyezettek pedig egyenként 50.000 forintos pénzdíjban részesültek, míg az Egészségipar szereplői kategória díjazottjai külön pénzdíjban nem részesülnek. A közönségdíj nyertese bruttó 200.000 forint pénzdíjban részesült.

aipm_csoportkep_191129

A Nekem Szól! Egészségértés Díj 2019 nyertesei:

Társadalmi szervezetek kategória:

 1. helyezett és fődíj: „Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítvány – Lucy, menstruációs és termékenységi naptár, ami figyel az egészségedre is
 2. helyezett: Mellrákinfó Egyesület – Elég férfi vagy a rózsaszínhez?
 3. helyezett: Babagenetika Egyesület – Emberi szemmel színesen – interaktív kiállítás

Egészségügyi intézmények kategória:

 1. helyezett: Országos Mentőszolgálat – Életmentő applikáció
 2. helyezett: Végtagmentő Applikáció – Diabétesz és érbetegséges szövődményeiből kialakult állapotok javítása, amputációk megelőzése
 3. helyezett: Semmelweis Egyetem Városmajori Klinika és a SZÍV SN országos betegegyesület – Középpontban a pitvarfibrilláció!

Egészségügyi szakemberek kategória:

 1. helyezett: Dr. Kelemen Csaba – A méhnyakrák szűrés lelet értelmezése
 2. helyezett: Dr. Kőnig Róbert– Kőnig doki – érthető, hiteles, egészségügyi, közösségi kommunikáció
 3. helyezett: Baji Anikó Katalin – AKUT szakasz – C vágány – A híd túloldala

Média és Kommunikációs Ipar:

 1. helyezett és Közönségdíj: Dr. Simanovszky Zoltán – Zállatorvos edukációs YouTube csatorna
 2. helyezett: Császárvonal Projekt– Mindent a császármetszésről, A-Z-ig
 3. helyezett: Splendidea Communications Kft. – FLOW PR – HPV – Rendhagyó szülői értekezlet

Egészségipar kategória:

 1. helyezett: Essity Hungária Kft. – Cseppnyi Önbizalom Kontinencia Betegedukációs Program
 2. helyezett: Servier Hungária Kft. – Együtt dobban
 3. helyezett: Janssen-Cilag Kft. – Szkizofrénia: tartós védelem, teljes élet