Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A Bátor Tábor Alapítvány képviseletében Knecht Tamás adományszervezési igazgató vette át Provident Társadalmi Hasznosság Díjat 2019. november 14-én, a Figyelő TOP 200 Gálán. A Bátor Tábor 2001 óta szervez terápiás táborokat súlyos beteg gyerekeknek és családtagjaiknak, illetve olyan családokat is befogad, akik betegség következtében vesztették el gyermeküket. A Tábor 2007 óta tagja a nemzetközi Serious Fun Children’s Networknek, melynek módszertana alapján ma 32 országban gyógyulnak 40 betegségcsoportban érintett gyermekek. A Bátor Tábor 2015 óta a játék gyógyító erejét már a kórházakba is elviszi, hogy az ott küzdő kis hősöknek is megmutathassák: a felhők fölött mindig süt a nap. Az ingyenes programokat vállalati és magánadományok teszik lehetővé. Magyarországon a hatvani tábor három országból évente mintegy ezer táborozót fogad, 47 magyar és 13 külföldi kórházzal együttműködve. A gyermekek teljes körű orvosi felügyelet mellett élvezhetik a táborban kínált programokat.

A Provident Társadalmi Hasznosság Díjat közösen alapította meg 2014-ben a több évtizedes múltra visszatekintő Figyelő és a Provident Pénzügyi Zrt. Az alapítók szakmai partnerként a felelős vállalatirányítás iránt elkötelezett cégeket és vezetőket összefogó Hungarian Business Leaders Forumot (HBLF) kérték fel. A díjazottakat minden évben a hazai gazdaság és közélet kiemelkedő szereplőiből álló kuratórium választja ki.

Provident_Tarsadalmi_Hasznossag_Dij_Bator_Tabor_TOP200

„A Provident 18 éve van jelen a magyar piacon, és az üzleti sikerek mellett mindvégig nagy figyelmet fordítottunk a vállalati felelősségvállalás programunkra. Ezt a díjat azért alapítottuk, mert úgy láttuk, hogy a társadalmi befektetéseink nemcsak a kedvezményezettek, de minden érintett számára (partnerek, helyi közösségek, kollégák) rengeteg értéket teremtettek. Szeretnénk bátorítani és elismerni a közösségekre pozitív hatást gyakorló, jó példát mutató vállalatokat, szervezeteket, hogy minél jobban terjedjen ez a fajta kultúra. Nekünk, mint pénzügyi vállalatnak nyilván az a fő feladatunk, hogy felelősen hitelezzünk, emellett azonban kollégáink több mint 80.000 önkéntes munkaórával segítettek az elmúlt években szociális, oktatási és egészségügyi intézményeket. A Társadalmi Hasznosság Díj idei győztese, a Bátor Tábor Alapítvány szerintünk minden olyan kritériumnak és szempontnak kifogástalanul megfelel, mely alapján egy ilyen elismerést oda lehet ítélni” – mondta el Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

 „A Provident Társadalmi Hasznosság Díjjal egy olyan elismerést kívántunk létrehozni, amelyhez fogható addig nem igazán létezett Magyarországon. Azon vállalatokat vagy szervezeteket kívántuk jutalmazni, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak a társadalmi kihívások innovatív megoldásaira, és tevékenységükkel pozitív példaként szolgálnak más hazai vállalatoknak. A Bátor Tábor Alapítvány társadalmilag fontos aktivitásainak köszönhetően nyerte el a kivételes díjat” – tette hozzá Czakó Borbála, a HBLF és a Kuratórium elnöke.

Alapítványunk ember- és családközpontú megoldásokkal támogatja a súlyos betegség után gyógyulókat. Úgy gondolom, hogy működésünk és filozófiánk megegyezik a Provident Társadalmi Hasznosság Díj célkitűzéseivel. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a kuratórium elismerte munkánkat, és az év egyik legfontosabb üzleti eseményén átvehettük a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. Az elismerés nem csupán Alapítványunknak, de a támogatóinknak is szól, akik nélkül nem valósulhatna meg a Bátor Tábor” – mondta el Knecht Tamás, a Bátor Tábor Alapítvány adományszervezési igazgatója.