Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Vasúti fékrendszereket gyárt és fejleszt a Knorr-Bremse Budapest, a Knorr-Bremse cégcsoport tagja. 1800 főt, köztük 400 mérnököt foglalkoztat. A Budapesten gyártott vasúti fékrendszereket világszerte alkalmazzák vasúti járműveken: ezek állítják meg az ázsiai és európai szuperexpresszeket, a nagyvárosok metrószerelvényeit és villamosait, a budapesti 3-as metrót és a CAF villamosokat, a hazai Flirt motorvonatokat és a KISS emeletes vonatokat is.

Árbevétele az elmúlt évben meghaladta a 100 milliárd forintot. A növekedésben fontos szerepet játszott a 2016-ban történt 5,3 milliárdos beruházás, amelynek köszönhetően a budapesti vállalat a cégcsoport, egyben a világ legnagyobb vasúti fékrendszereket gyártó és fejlesztő központjává vált. 2017 óta a Knorr-Bremse Budapestnél működik az ország egyik meghatározó szakképző központja, a Knorr-Bremse Tanműhely, ahol évente hatvan diák sajátít el hiányszakmákat.

Mindezek győzték meg a Figyelő TOP200 szakmai zsűriét arról, hogy az idén a Knorr-Bremse Budapestnek ítélje az Év Vállalatának járó kitüntetést.

Savos_Andras_Figyelo_TOP200

Sávos András, a Knorr-Bremse Budapest ügyvezető igazgatója az elismerés kapcsán elmondta: „A Knorr-Bremse munkatársai és menedzsmentje magas hozzáadott értékű tevékenységet végez. A mostani díjjal egy olyan vállalatra irányul a figyelem, amely sokat tett a hazai mérnöktudományok nemzetközi elismertetéséért, a magyar gazdaság fejlődéséért és a helyi közösségekért. Örülök és nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy ezt a teljesítményt a magyar üzleti élet szereplői és döntéshozói is elismerik.”