Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Az Iskolakezdés együtt! segélyakció keretében jótékonysági családi pikniket szervezett augusztus 25-én az Ökumenikus Segélyszervezet Kaposváron a Városligetben. A figyelemfelhívó akció látványos elemeként a piknikezők a 1353-as adományvonalat formázták meg élőképként, amelyről drónfelvétel készült. Az akció célja az volt, hogy így is felhívják a figyelmet arra, hogy az első becsengetésig hátralévő időben is várják a hívásokat a 1353 adományvonalra, hogy minél több minél több rászoruló gyermek táskáját tudják megtölteni!

Piknik

A nagyszabású rendezvényen több játék- és sportprogramban próbálhatták ki magukat a kilátogató felnőttek és gyerekek: volt óriás dominó, „esélyegyenlőtlenségi” csocsó, óriás activity és kapura rúgás is. A gasztroélményeket is felvonultató jótékonysági családi piknik fénypontja a szabadtéri mozi volt: a Michael J. Fox és Christopher Lloyd főszereplésével  készült kultikus film nézőinek többszörös időutazásban lehetett részük. A piknik résztvevői nem csak a mozi- és játékélménnyel gazdagodhattak, hanem élőben megcsodálhatták a filmben szereplő legendás autót is.

A rendezvényen Wolf Kati énekesnő, a Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! segélyakciójának kampányarca köszöntötte az egybegyűlteket és buzdított adományozásra: „A legszegényebb gyermekek számára az adományokból vásárolt tanszercsomagok többet jelentenek egy egyszeri ajándéknál: egy jó minőségű tolltartó, füzet, tornazsák vagy ünneplőruha esélyt kínál arra, hogy nehéz körülményeik ellenére ők is büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba. Mindenkit kérek, hogyha teheti – akárcsak egyetlen hívással is a 1353-as adományvonalra -, csatlakozzon az összefogáshoz, hiszen sok kicsi sokra megy!”

Németh Imre, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója  köszöntőjében kiemelte: „Teljesen új életszakasz kezdődik az első iskolában töltött nappal. Gondoljunk bele: szokatlan a környezet, új emberek vannak körülöttünk és mostantól ismeretlen dolgokat fogunk csinálni. Izgalmas, hívogató új élmény, de azért egy jó adag bátorságra is szükség van. Szeretnénk, hogy az iskolakezdés meghatározó élménye minden gyermek számára örömteli legyen. Nem csupán hasznos taneszközöket adunk a kicsiknek ebben a programban. Megerősítést, bátorítást, induló energiát is kapnak ezeken keresztül. Egy első lépést, lehetőséget ahhoz, hogy a még szunnyadó tehetségüket kibontakoztathassák, képességeiket felszínre hozzák.”

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója az összefogás jelentőségét hangsúlyozta, melynek köszönhetően évről évre 1000 gyermeknek tudnak minőségi támogatást nyújtani az iskolakezdéshez. Örömét fejezte ki, hogy ez alkalommal ilyen különleges élményt adó módon sikerült megszervezni a pénzadománygyűjtést, melynek támogatásáért köszönetet mondott az E.ON-nak és Kaposvár város önkormányzatának.

A jótékonysági piknik gasztrosétányán bemutatkozott az Ökumenikus Segélyszervezet Kastélyosdombói Sajtműhelye, kitelepült a Hansdonner Sörház, és kaphatóak voltak a kaposvári termelők áruit forgalmazó Kaposvár Kincse termékei is. A mozizáshoz elmaradhatatlan popcornról Diviánszki Richárd egyéni vállalkozó gondoskodott, a gyermekek számára pedig Kovács László cége által biztosított kisautó kölcsönzéssel szerezhettek külön örömöt a szülők. A rendezvényre kitelepülő szolgáltatók által képzett árak adományt tartalmaztak, melyet az Iskolakezdés együtt! akcióra ajánlottak föl.

Fekete Daniel / MÖS

Az összefogáshoz továbbra is nagyon egyszerűen lehet csatlakozni. Él a 1353-as adományvonal, amelynek tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Átutalással vagy csekkbefizetéssel a 11705008-20464565 számlaszámon lehet csatlakozni a felhíváshoz, a közlemény rovatban feltüntetve az „Iskolakezdés” üzenetet. Szintén elérhető a Segélyszervezet innovatív online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon, ahol néhány kattintással és egy bankkártyával tetszőleges összeget lehet adományozni. Idén is a gyűjtés stratégiai partnere a Magyar Posta, így a nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az pénzadományokat.