Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Magyarországon évente nyolcezer újszülött a terhesség 37. hete előtt jön világra. A korababák életük első időszakát a perinatális intenzív centrumokban (PIC-ekben) töltik. Ezek lehetnek napok, hetek, és akár hónapok is, de rendszerint különösen megterhelőek az egész családnak a baba állapota, kilátásai és a koraszülés okozta sokk, bizonytalanság és idegeskedés miatt. A koraszülöttek minden esetben sokkal több és komolyabb kihívással szembesülnek, mint a megfelelő időben érkezett újszülöttek – és még azután is speciális gondoskodásra, ellátásra lehet szükségük, miután sikerült felzárkózniuk időre született társaikhoz és hazakerülhettek a PIC-ből.

Az ilyen traumákat átélt koracsaládokon szeretne segíteni a KORE és a NaturAqua az új, bevezető jelleggel indított KoRelax programjával, amellyel az egy kis nyugalomra, a gondokról való megfeledkezésre nyílik lehetőség üdülőhelyeken, akadálymentesített nyaralókban, együtt a családtagokkal. A KoRelaxban részt vevő családokat komplex kritériumok alapján a KORE önkéntesei választották ki, így a nyár folyamán összesen négy koracsalád tölthet el 3-4 napokat a Balaton partján.

IMG_8930

„Csenge a 26. hétre született, és összesen 6 hónapot kellett a koraszülött központban töltenie. Szerencsések vagyunk, mert most már makkegészséges kislány. És hálásak vagyunk, hogy lehetővé tette a KORE és a NaturAqua számunkra a siófoki nyaralást, mert azért nehéz éveken vagyunk túl. Mindhárman nagyon jól éreztük magunkat a hosszú hétvége alatt. Bár a legelején aggódtunk, hogy Csenge mit fog szólni a Balatonhoz, mert fél a víztől. De végül alig volt hajlandó kijönni belőle” – mesélt nevetve a hétvégi KoRelaxos élményeikről a koraszülöttként világra jött, de már felcseperedett Csenge anyukája, Ghersin Bernadett.

„Sokszorosan felértékelődik az együtt töltött idő szerepe a koraszülők számára, mire végre kikerülhet babájuk a PIC-ről és otthon, együtt lehet a család. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a NaturAqua támogatásával számos módon segíthetjük a koracsaládokat, és most már a nyári kikapcsolódásukhoz is hozzájárulhatunk. A KoRelax program lényege, hogy a koracsaládok is jól megérdemelt nyaralásra mehessenek: mi megszervezzük és biztosítjuk számukra a pihentető napokat, hogy ezalatt semmi mással ne kelljen foglalkozniuk, csak egymással” – mondta Földvári-Nagy Zsuzsanna, a Koraszülöttekért Országos Egyesület elnöke.

IMG_8956

Az egyesület, valamint az ásványvízmárka közös, őszi tervei között szerepel további négy család kikapcsolódásának biztosítása.