Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Versenytársai közül a Wizz Air büszkélkedhet a legalacsonyabb utasonkénti szén-dioxid-kibocsátással. Utasonként és kilométerenként 56,5 grammos CO2 kibocsátásával 2019 májusában a Wizz Air volt a legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkező légitársaság. A jövőben újabb lépésekkel támasztja alá a környezetvédelem iránti elkötelezettségét: havi statisztikáiban is feltünteti emissziós adatait annak érdekében, hogy az utasok minden szükséges információ birtokában felelős döntést hozhassanak, amikor utazásaikhoz légitársaságot választanak.

A Wizz Air Airbus A320, A321ceo és A321neo repülőgépekből álló flottát üzemeltet, amelynek 4,7 éves átlagéletkora az egyik legalacsonyabb a légi közlekedésben. Az elmúlt években folyamatosan csökkent a légitársaság utasonként és kilométerenként számított CO2 kibocsátása – 2019 májusában 4,4%-kal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban. A Wizz Airnek több mint 250 Airbus A321neo repülőgépre van rendelése, így az előttünk álló években még hatékonyabbá válik a légitársaság működése, és következő évtizedben további egyharmaddal csökken az ökológiai lábnyoma utasonként.

wizz_air

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta: „A Wizz Air végső célja, hogy a megfizethető utazás révén az emberek szabadabban élhessék életüket, és büszkék vagyunk rá, hogy ezt a célt a legfentarthatóbb módon érjük el. Számunkra nem versenyfutás, hogy felelős vállalatként működjünk, és fenntartható jövőt biztosítsunk a következő nemzedékeknek – azzal, hogy utasonként és kilométerenként a legalacsonyabb CO2 kibocsátással büszkélkedhetünk az iparágban, már ma is a Wizz Air a legzöldebb választás az utasok számára. Azt a nagyra törő célt tűztünk ki magunk elé, hogy a legmodernebb technológiák alkalmazásával még kisebb terhet rójunk környezetünkre, és 2030-ra további egyharmaddal csökkentsük utasonkénti szén-dioxid-kibocsátásunkat. Mindehhez a legjobb eszközök állnak a rendelkezésünkre: az Airbus A321neo repülőgép 239 utast befogadó kabinkialakításával és a Pratt and Whitney új generációs hajtóművével a ma létező leginkább környezetbarát technológiát képviseli.”