Kategória: Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Eddie Murphy mintha mit sem változott volna az elmúlt bő négy évtizedben, amióta az 1982-es krimivígjátékával, a 48 órával valósággal berobbant a köztudatba és egycsapásra Hollywood legnépszerűbb komikusainak szűk elitjében találta magát. Ki gondolná az örökifjú humorista-színészről, hogy alig egy hónap múlva, április 3-án már az 58. születésnapját ünnepli!? A közelgő jubileum, illetve a Paramount Channelen a március 15-i, ünnepi hosszúhétvégén vetített filmjei kapcsán összegyűjtöttek pár kevésbé ismert tényt és érdekességet a világsztárról.

VARIOUS

Tévéshow-ban alkotta meg karaktereit

A 80-as évek legelején, alig 19 évesen a Saturday Night Live-ban bontogatta szárnyait és standupos, illetve paródiaprodukcióinak köszönhetően hamar Amerika-szerte ismertségre tett szert. Akkoriban alkotta meg azt a majdnem tucatnyi különböző karaktert, akiket később – kissé persze átdolgozva – az Amerikába jöttem, a Bölcsek kövére, vagy éppen a Norbit című filmjeiben is láthattunk.

Bálványával csúnyán összeveszett

Régóta dédelgetett álma, hogy az általa rajongásig imádott Richard Pryorral játszhasson a filmvásznon, 1989-ben valóra vált. A Harlemi éjszakáknak nemcsak producere, hanem az írója és a rendezője is volt. Nagy kár, hogy a nézők és a filmvilág is méltatlanul alulértékelte a 30-as évek Amerikájában játszódó alkotást, amelynek forgatásai során ráadásul halálosan összeveszett szakmai példaképével.

Harlemi_ejszakak

Csupán egy Golden Globe-bal „szúrták ki” a szemét

Bár számos sikerfilmjében sok emlékezetes alakítást nyújtott, ám a komoly filmes díjak eddig elkerülték. A több, mint hetven különböző jelöléséből csupán 32 alkalommal vehetett át kisebb-nagyobb elismeréseket, mindközül a 2007-es Golden Globe-díja a legjegyzettebb, amelyet a Dreamgirls egyik – élete egyetlen nem vígjátéki – mellékszerepéért ítéltek neki oda.

Tragikus sorsú bátyját sokat segítette

Tavalyelőtt egy szomorú hangvételű sajtóközleményben tudatta a világgal, hogy szeretett testvére, Charlie elhunyt. Szakmailag is sokat segített a bátyjának, akit az Amerikába jöttem című filmjébe és a Beverly Hills-i zsaru II.-be produkciós asszisztensnek tolt be, a Harlemi éjszakákban egy kisebb mellékszerepet adott neki, a Norbitban pedig Floyd, a kerekesszékes kutya „szinkronizálását” bízta rá.

Négy különböző nőtől tíz gyerek

Mindig is körberajongták a nők, számos csinos hölggyel volt hosszabb-rövidebb ideig viszonya. Tizenhárom éven át élt házasságban Nicole Mitchell Murphy-vel, akitől öt csemetéje született, a többi öt gyermeke viszont három különböző nőtől, köztük az ex-Spice Girls tag Melanie B-től született. Legkisebb fiának, a féléves Max Charlesnak a modellből lett színésznő, Paige Butcher az édesanyja.

Március 15-én, 21.00-tól a 48 óra, 23.00-tól a Megint 48 óra, március 16-án 21.00-tól A dzsentlemanus, 23.25-tól a Harlemi éjszakák, március 17-én 21.00-tól A szentfazék, 23.20-tól az Oviapu látható a mozis csatornán.
(BrandTrend)