Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Bár Magyarországon jelenleg kevés az olyan utazási iroda, amin keresztül teljes utazási csomagot online megvásárolhatunk, az utazás az egyik legnépszerűbb termékkategória az e-kereskedelemben, és a harmadik legnépszerűbb az interneten gazdát cserélő „áruk” közül. A világ repülőjegyeinek 75 százalékát már online értékesítik, ezért a teljes csomagokat kínáló utazási irodák is jelentős növekedésre számítanak a következő években.

A teljes utazási csomagokat értékesítő online utazási irodák piaci helyzete a közép- és kelet európai régióban egyre erősödik, elsősorban azok a cégek lesznek hosszútávon is sikeresek, amelyek egyedi üzleti modellel rendelkeznek, rugalmasak, ügyfélcentrikusak és képesek kielégíteni az ügyfelek egyéni kívánságait” – mondta el Egry Zoltán, a Focitour.hu szakértője.

Azok az utazási irodák számíthatnak sikerre, amelyek képesek kielégíteni az ügyfelek különleges kívánságait (például nászutas szoba, tortarendelés a hotelbe, születésnapi meglepetés), valamint, amelyek nonstop elérhetők, mind a szervezés, mind pedig az utazás során. Fontos ugyanakkor, hogy az utasok a kiegészítő programokon keresztül is egyéni élményben részesüljenek, amelyek sportutak esetében lehetnek például helyi látnivalók, vagy az igen népszerű stadiontúrák.

A magyar piacra jellemző, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik a tengerentúli NBA, NFL, NHL meccsekre is.

Tavaly százas nagyságrendben utaztak velünk az Egyesült Államokba NHL, NBA, vagy NFL meccsekre. Ennek megfelelően a Focitour.hu-nál kínálatunkat kibővítettük, így az már 3 NHL mérkőzést tartalmazó utazást tartalmaz New Yorkba, illetve Kaliforniába, amit meg lehet spékelni további NBA vagy NFL meccsekkel is” – teszi hozzá Egry Zoltán.

onlineiroda

Amióta a külföldi befektetők pumpálják a pénzt az olasz csapatok újjáépítésébe, és játékosvásárlásokkal erősítik a Serie A minőségét (pl. Ronaldo egy nagy húzóerő a Juventus meccsekre), érzékelhetően nő a magyar szurkolók körében az első osztályú olasz bajnokság meccseinek népszerűsége. Bár 15 évvel ezelőtt hatalmas nevek szerepeltek az olasz bajnokságban, a hangsúly áthelyeződött a spanyol focira, most az angol bajnokság lett a leginkább vonzó, de ha ezen az úton haladunk tovább az olasz bajnokság hamarosan újra nagyon népszerű lehet.

Egyre megfizethetőbb az élvonalba tartozó külföldi futballmérkőzések látogatása, összköltségek tekintetében azonban jelentős árkülönbségek mutatkoznak az év különböző időszakaiban. A portál korábbi elemzése szerint februárban és márciusban lehet a legolcsóbban kihozni egy-egy európai sztárcsapat mérkőzésére történő kiutazást.
(BrandTrend)