Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége 2002-ben ítélte oda először az Év CIO-ja díjat. A díj megalapításával a szervezet célja az volt, hogy felhívja a figyelmet az informatikai vezetők tevékenységének fontosságára. Az elismeréssel az évek során kiemelkedő teljesítményt nyújtó magyarországi CIO-k (Chief Information Officer) munkáját kívánják kitüntetni.

A pályázóknak 2011 óta nemcsak pályaművet kell beadniuk, hanem személyes meghallgatáson meg is kell védeniük azt. A díjra a VISZ elnöksége által felkért zsűri tesz javaslatot, a zsűri munkájában pedig a VISZ elnökségének képviselői mellett több szakmai szervezet vezetője, valamint a hazai szaksajtó képviselői is részt vesznek.

Az idei pályázat kiírása az innováció, a digitalizáció és a termelékenység összefüggésire helyezte a hangsúlyt és a zsűri a 2018-as CIO díjat Nagyné Agárdi Györgyinek, az Allianz Hungária Zrt. informatikai vezetőjének ítélte oda.

ev_cio2018_agardi_gyorgyi_

Nagyné Agárdi Györgyi több mint 20 éve dolgozik a pénzintézeti és biztosítási szektorban informatikai vezetőként. A szakember közgazdászként kezdte pályáját, azonban érdeklődése hamarosan a vállalati informatika felé fordult. Az ÁB-AEGON Biztosítónál kezdte pályafutását 1995-ben informatikai területen dolgozó vezetőként, majd 2002-ben az Erste Bankhoz igazolt, ahol szervezési igazgatóként dolgozott. Vezetésével történt meg a Postabank informatikai migrációja, emellett kiemelt feladata volt a korszerű banki alkalmazások fejlesztésének irányítása is.

Nagyné Agárdi Györgyi 2009-től töltötte be szervezési és fejlesztési igazgatói pozíciót az Allianz Hungária Zrt.-nél, 2016-tól pedig a vállalat CIO-ja. Irányítása alatt valósult meg a biztosító informatikai szervezetének teljes átalakítása, újraépítése, a SOA-alapú háromrétegű alkalmazásarchitektúra kialakítása, a folyamatok digitalizációja és a kapcsolódó hatékony workflow rendszer kiépítése. Csapatával számos, a nemzetközi biztosítási piacon is egyedülálló megoldást vezettek be.

A díjjal a zsűri továbbá elismerte azt is, ahogy szakember a multinacionális vállalatokat jellemző kötöttségekből előnyt tudott kovácsolni, valamint kiemelte mentori munkáját is, melynek során több, azóta más nagyvállalatnál dolgozó informatikai vezetőt segített szakmai fejlődésében.
(BrandTrend)