Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Egy átlagos okostelefon aktív üzemideje 10-12 óra, ami egy fesztivál hosszát tekintve, messze nem elégséges üzemidő. Egy fesztiválon joggal érezheti magát az ember elveszettnek lemerült mobiltelefonnal – sátrazáskor az éjszakai tájékozódásról már nem is beszélve. A legnagyobb kihívást egy kempingben vitán felül az áramhozzáférés jelenti. Ember legyen a talpán, aki ott több napot bosszankodás nélkül átvészel áram nélkül. Mindemellett a szülők sem viselik túl jól, ha gyermekük napokig nem elérhető.

„A nyári hónapokban érzékelhetően megugrik a kereslet azon termékek iránt, melyek kiszolgálják a felhasználó elektronikai eszközeit. A fiatalok körében a legnépszerűbb ilyen eszköz egyértelműen a powerbank, ami többszörösére tudja növelni egy-egy okostelefon, vagy tablet üzemidejét” – tudtuk meg Szánthó Balázstól, a MediaMarkt Árkád ügyvezető igazgatójától.

Razer-Powerbank

Egy powerbank kiválasztásánál az igénybevétel határozza meg milyen típust érdemes választani, az árat viszont már több tényező befolyásolhatja, ezért a szakember összegyűjtötte a meghatározó szempontokat, paramétereket:

Mit?

Az okostelefon és a tablet között nem csak kijelző, hanem akkumulátor méretbeli különbség is van, ami nagyban befolyásolja a töltésigényt is. Egy tablet esetében nagyobb kapacitású, 15-20 ezer milliamper órás (mAh) powerbank ajánlott, míg egy okostelefon esetében már például egy 8-10 ezer mAh-s is elégséges.

Hányszor?

A szerényebb tudású powerbankekkel egyszerre egy eszközt lehet feltölteni, azt is legfeljebb kétszer. A közép,- és felsőkategóriásak ereje három alkalomra is elég lehet, s akár több készüléket is táplálhatnak párhuzamosan. A hordozható telepek töltési idejében is nagy különbség tapasztalható, a leggyorsabb készülékek 3,5-4 óra alatt, míg a powerbankek többsége 8-12 óra alatt lesz újra 100 százalékos.

Mennyiért?

Szánthó Balázs elmondása szerint egy 2000-5000 mAh kapacitású, egy készülék töltésére alkalmas külső akkumulátort már 4-6 ezer forint környékén beszerezhetünk. Az erősebb, 10 000 mAh feletti kapacitással rendelkező, több készülék töltésére alkalmas társaik 15-25 ezer forint közötti ársávban mozog.
(BrandTrend)