Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A Diófa Alapkezelő Zrt. által kezelt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap tulajdonában álló Shopmark átépítését és modernizálását februárban kezdte el a KÉSZ Építő Zrt. Az elmúlt időszakban elindított homlokzati felújítást az épület belső kialakításának és gépészetének teljes megújítása követi, melynek célja, hogy egy, a modern vásárlói igényekre szabott, korszerűsített épületet adjon át – a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal.

Shopmark_felújítás

A homlokzati felújítás során a főbejárathoz közeli üzletek nagy része már márciusban bezárt, illetve vannak bérlők, akik szintén korábban átadták a helyüket kivitelezésre. A Diófa Alapkezelő Zrt., Shopmark Pont néven néhány bérlőnek lehetőséget biztosított arra, hogy a teljes felújítás alatt üzemeljenek. A vásárlóközönség így továbbra is megtalálja a Magyar Telekom, a Telenor Magyarország, a Szerencsejáték Zrt. üzleteit, valamint az UniCredit Bank ATM készülékét az erre felállított szolgáltatóponton.

A bérlők nagy része a zárással egyidőben kezdi meg a kiköltözést, amely a tervek szerint egy hét alatt zajlik majd le. A folyamat lebonyolításáért a bevásárlóközpont üzemeltetője, a Diófa Ingatlankezelő Kft. felel, aki a rendelkezésre álló rakodási területeket, bérlői igényeket és biztonsági előírásokat összehangolva irányítja a folyamatot.

„Nagyon örülünk, hogy a februártól egészen mostanáig tartó átmeneti időszakot sikerült ilyen zökkenőmentesen áthidalnunk, köszönhetően az üzemeltetés hozzáértő szakembereinek, akik a folyamatokat a munkavédelmi szabályoknak megfelelően, hatékony projekt-koordinációval alakították ki és hajtották végre. Nagyfokú a bérlői érdeklődés a megújult területek iránt, így a bevásárlóközpont frissen tud alkalmazkodni a változó fogyasztói szokásokhoz, valamint korszerűsítésével növelhetjük a minőségi vásárlói élményt” – nyilatkozott az átalakításról Czifra Balázs, a Diófa Alapkezelő Zrt. ingatlanbefektetési üzletágának vezetője.

A teljes átalakítást a homlokzatfelújítással kezdte a kivitelező februárban – a főbejárat homlokzatán már most látványos változtatások mentek végbe, amelyeket még a nyitvatartás ideje alatt sikerült zavartalanul lebonyolítani. Az átépítési folyamat jelentős mérföldkövének számított a tűzvédelmi rendszerhez tartozó sprinkler tartály kiépítése, de emellett számos felújítás előkészülete zajlik folyamatosan. A felújítási folyamatot lépésről-lépésre követheti a közönség a Shopmark közösségi média oldalain.

Shopmark_látványterv1

„A Shopmark átépítése során a KÉSZ részéről folyamatos a munkavégzés. Az üzletközpont bezárása előtt a maximális szakember-létszám a projekten elérte a száz főt. A bevásárlóközpont bezárását követően körülbelül öt-hatszáz fővel dolgozunk nap mint nap a munkaterületen. Ahogy eddig, úgy a jövőben is az elsődleges célunk a biztonságos és minőségi munkavégzés lesz.” – mondta Pintyőke Marcell, kommunikációs vezető, KÉSZ Építő Zrt.

A Shopmark az első olyan budapesti bevásárlóközpont, amely időszakos bezárás után innovatív megoldásokkal, energetikai korszerűsítéssel és zöld energiák használatával, megújulva kerül ismét átadásra. Az átalakult bevásárlóközpont kibővült bérlői kínálattal, valamint új márkákkal és üzletekkel, várhatóan 2018 harmadik negyedévében nyitja meg kapuit.
(BrandTrend)