Kategória: Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Az Auchan tapasztalatai szerint a magyarok körültekintően döntenek arról, hogy mi kerüljön a húsvéti asztalra. Noha továbbra is követik a hagyományokat, a sonkák esetében megnövekedett a kereslet az érleléssel tartósított, magasabb kategóriájú termékek iránt, a továbbra is kedvenc, tradicionális füstölt, illetve füstölt-főtt mellett. A tojások esetében sokan keresik a speciálisan kezelt, illetve bio változatokat, méret tekintetében pedig minden bizonnyal a sokrétű felhasználás miatt az L-es és XL-es tojások a legnépszerűbbek.

Húsvét előtt 30-40 százalékkal növekszik az Auchan áruházak tojásforgalma, és az ünnepet megelőző napokban közel 2 millió db tojás értékesítésére számítanak. Tekintettel a tojás  sokrétű felhasználására – díszítési és étkezési célra egyaránt a kosárba kerülnek –, ilyenkor még nagyobb a kereslet a különböző méretű tojások iránt, de leginkább az L-es és XL-es méretűeket keresik a vásárlók az áruházláncnál. Lényeges azonban, hogy az Auchan tapasztalatai szerint a tojások esetében több szempontot is figyelembe vesznek a vásárlók, ennek az igénynek megfelelően pedig speciális GMO-mentes E-vitaminos, illetve bio változatok is kaphatók, amelyek mindegyike magyar termelőktől származik.

A kalács ugyancsak a húsvéti asztal elmaradhatatlan eleme, amelyből a hagyományos foszlós és sós fonott kalács mellett különleges, diós, valamint málnás-csokis ízesítésű is készül az Auchan saját cukrászatában 250 grammos, illetve 500 grammos kiszerelésben. Emellett nagy az érdeklődés más ünnepi édességek iránt is, ezért többek között cukormentes piskóták, kézműves mézeskalácsok, saját gyártású bejglik, húsvéti díszítésű Marlenka torták is megtalálhatók a polcokon.

sonka

A sonka iránti érdeklődés ugrásszerűen megnő a húsvét előtti hetekben. A kínálat több mint  80 százaléka magyar termelőktől származik. A széles választékon belül továbbra is a hagyományos magyar füstölt és a füstölt-főtt sonkák a magyarok kedvencei. A vásárlók számára azonban az ár mellett egyre fontosabba hústermék elkészítési módja is. Jó példája ennek, hogy egyre többen keresik a külföldről származó prémium kategóriás, érleléssel előállított termékeket is. Árak tekintetében a gyorspácolt hústermékek már 900 forint/kg ártól vásárolhatók, egyes prémium, érlelt sonkák kilogrammonkénti ára pedig elérheti akár a 10 000 forintot is.

tojas

A legkisebbeknek sem okozhat fejtörést a meglepetések kiválasztása az Auchannál, hiszen az áruházlánc másfélmillió darabos csokitojás és több, mint egymillió darabos csokifigura kínálattal készült az ünnepre, amelyek között találhatunk 65 forintért értékesített és 7000 forintos áron polcokra kerülő terméket is. Az utóbbi évek tapasztalatai alapján a közel 300 féle szezonális termékből egyre több Auchan vásárló keresi a minőségi csokoládéból, magas kakaó- és csökkentett cukortartalommal készült prémium édességeket. Akik viszont idén valami szokványostól eltérő finomsággal szeretnék meglepni a gyereket, az áruházlánc kínálatában választhatják az idei év új slágertermékét is, a locsolókannás csokinyulat. Mindemellett a különleges táplálkozási igényű vásárlókat kibővült paleo választék várja, de elérhetők a közkedvelt lédig csokoládé tojások és szemenként csomagolt desszertek is.
(BrandTrend)