Kategória: Desztináció branding és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Cseresznyelevélbe tekert sakuramochi, cseresznyevirágos macaron – a sakura nemcsak a szemünknek nyújthat lenyűgöző látványt, de bizony az ízlelőbimbóinkat is elvarázsolhatja. Japánban a hanami, vagyis a cseresznyevirágzás idején szinte minden a rózsaszín virágokról szól, nem csoda hát, hogy ilyenkor az éttermek, kávézók és a helyi boltok kínálatát elárasztják a sakurával megbolondított finomságok. A Japánspecialista összegyűjtötte a legkülönlegesebb gasztronómiai ínyencségeket a Japánba utazó gourmet-knak.

cseresznyevirág tea

Japánban már jóval a sakura virágzás kezdete előtt cseresznyevirágban úszik minden, nem kivétel ez alól a kávézók kínálata sem. Ha szeretnénk egy igazán különleges koffeinbombával indítani a napot, akkor mindenképp próbáljuk ki a sakura frappuchinót, amivel magába a tavaszba kóstolhatunk bele. A kávénak szokatlan állagát a Domyoji-ko adja, ami egy ragacsos rizsliszt. Ez pedig Domyojiból, egy osakai templomból származik, aminek gyógyító hatást tulajdonítanak. A sakura frappuchinót emellett apró, sós cseresznyelevél darabkákkal bolondítják meg, amitől az embernek valóban olyan érzése támad, mintha egy igazi sakuramochit szürcsölne. A hanamihoz hozzátartozik a teázás, valamint a pezsgők és borok fogyasztása is, természetesen mind cseresznyevirágos kiadásban!

A sakuramochi az egyik legnépszerűbb vagasi, vagyis japán édesség. Ez az ínyencség édes rózsaszín mochiból (rizslepény) és vörösbabkrémből áll, melyet sakura levélbe tekernek. A sakuramochi elkészítése régiónként eltérő, így Japán keleti részén általában Siratama-kót (rizsliszt), míg nyugati részén Domyoji-kót (ragacsos rizsliszt) kevernek a tésztájába. Gyakran egyszerűen gombócba gyúrják a fehér, ragacsos rizst, ami vörös, édes babpasztát rejt a közepén. A jellegzetes, sós-erjedt ízt pedig a cseresznyelevél szolgáltatja, amit sós lében pácolnak-puhítanak.

sakura macaron

Hanami idején a japánok kifogyhatatlanok az ötletekből, hogy milyen ételeket is varázsoljanak el egy kis sakurával, így lépten-nyomon cseresznyevirágos finomságokba botlunk a szigetországban. Szinte nincs olyan édesség, aminek ne lenne sakura verziója, így az édesszájúak kóstolhatnak csokoládét, macaront és még cseresznyevirágos fagylaltot, vagy designos zselét is.

sakura sushi

Persze azokra is gondoltak, akik nem feltétlenül a desszerttel, hanem a főétellel kezdik az ebédet vagy vacsorát, nekik ugyanis sakura udonnal (búzalisztből készült vastag tészta, a japán konyha egyik alapköve) vagy sushival hozzák el a tavaszt az asztalra.
(BrandTrend)