Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Kiemelt figyelmet kap Magyarország Európa legnagyobb ingatlanos eseményén, a 2017. október 4-6. között megrendezendő müncheni EXPO REAL-on. A „Magyarország: tovább növekszik a befektetői bizalom” című kerekasztal-beszélgetésen többek közt arról is szó volt, hogy a 2017-es év első félévéhez képest az elmúlt 3 hónapban szinte megduplázódott a tranzakciók volumene a magyar kereskedelmi ingatlanbefektetési piacon.

WING_EXPOREAL_kerekasztal2_20171004

Noah M. Steinberg FRICS, az RICS Magyarország elnöke és a Wing elnök-vezérigazgatója úgy véli, hogy a magyar ingatlanpiac nemzetközi megítélése jelenleg rendkívül pozitív, ami alapvetően a Magyarországon zajló és a jövőben várható folyamatokra épül. „Fejlesztői oldalról a legfontosabb a gyorsan változó bérlői igények követése és azokra megfelelő válaszok biztosítása. A jó helyen található, jó minőségű fejlesztésekre ugyanis jelentős igény mutatkozik az iroda-, az ipari és a szállodai szegmensben egyaránt. – mondja. „Minden ingatlanpiaci szegmensben alacsony az üresedés és nőnek a bérleti díjak, a piac stabil működése során a korábbi években felhalmozódott lemaradását dolgozza fel. Ezek a folyamatok a következő időszakban várhatóan tovább folytatódnak” – teszi hozzá. Ami a finanszírozási hátteret és a jövőt illeti, úgy véli, hogy a banki finanszírozás ma jól működik. „A tartósan alacsony kamatkörnyezet nemcsak a fejlesztési projektek finanszírozásnál kedvező, hanem az ingatlanbefektetésekre is ösztönző hatással van, hiszen a nemzetközi és a hazai befektetők egyaránt keresik a hosszú távú, stabil lehetőségeket. A jövőt tekintve, a magyar gazdaságban tartós növekedés várható és az ország és Budapest vonzó célpontot képvisel objektív és szubjektív tényezők alapján is” – véli Noah M. Steinberg.

WING_EXPOREAL_2_20171004

Az elmúlt időszak adatai is ezt a tendenciát látszanak alátámasztani: a világ egyik legnagyobb ingatlan-tanácsadója, a CBRE legfrissebb kutatási adataiból kiderül, hogy a közép-európai régió a tavalyi évhez képest még vonzóbbá vált a befektetők szemében, Magyarország pedig 15 százalékos arányt képvisel a teljes befektetési forgalomban. A kimagasló 2016-os eredmény (1,54 milliárd euró) után a magyar kereskedelmi ingatlanbefektetési piacon közel 1,2 milliárd eurót költöttek a befektetők 2017 első nyolc hónapjában.
(BrandTrend)