Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Az International Beer Challenge-en jobbára kisebb főzdék kézműves termékei tarolnak, így a bronz minősítés különösen komoly eredménynek számít. A mainstream sörök professzionális gyártási technológiájával, ám a kézművesekre jellemző aprólékos igényességgel kialakított Soproni Óvatos Duhaj IPA ráadásul olyan évben szerezte meg a bronz minősítést, amelyben a zsűri szerint különösen erős volt a mezőny. Az IPA sikertörténete tavasszal indult, fél év után a horeca-szegmensben országszerte 3000 értékesítési ponttal rendelkezik, ezek 10 százalékában a csapolt változat is elérhető. Az új termékhez jelentős fejlesztéseket végeztek a Soproni Sörgyárban, a gyártói kapacitást is kibővítették.

Rangos nemzetk÷zi elismerÚsben rÚszesŘlt a Soproni IPA_01

„Büszkék vagyunk a Soproni IPA sikerére. Különösen jó érzés, hogy egy egészen friss innovációnk részesült az egyik legfontosabb szakmai díjat osztó bizottság elismerésében. A legjobb hír számunkra mégis az, hogy az IPA nem csak a rangos zsűri, hanem a hazai közönség tetszését is azonnal elnyerte, az elmúlt évek egyik legnagyobb sörös sikertörténete lett. Fontos mérföldkő a Soproni történetében az is, hogy a nagy sörgyártók közül elsőként a mi márkánk jelent meg a piacon egy felsőerjesztésű sörrel, amely teljesen más gyártási technológiát és eszközöket kívánt, mint amire a nagy gyártók be vannak rendezkedve. De el kellett tanulnunk a kézművesektől azt is, hogy a gyártás és a marketing kéz a kézben jár. Láthatóan meghozta gyümölcsét, hogy teljes szabadságot adtunk a sörfőző kollégáknak, hogy kreativitásuk egészét hasznosítsák a fejlesztés során” – mondta el Molnár Orsolya, a Soproni senior brand managere.

„Az üzletekben, a vendéglátóhelyeken és a fesztiválokon is az egyik legkeresettebb termékünk lett, sőt olyan ütemben fogy, amelyre még a gyártás tervezésekor sem voltunk felkészülve. A tervezetthez képest háromszoros a fogyás üteme, a boltokban pár óra alatt elkapkodják a polcon lévő mennyiséget, így a facebookon szinte szájról szájra terjed, hol vannak éppen a biztos lelőhelyek” – tette hozzá Molnár Orsolya.
(BrandTrend)