Kategória: Desztináció branding és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A Budapesttől repülővel mindössze két órára található Lyon kortól függetlenül mindenkinek tartogat felfedeznivalót. Míg Párizs a csillogásról, a nyüzsgésről, a végtelen éjszakákról szól, addig Lyon nyugalma és a várost körül ölelő táj szépsége lehetőséget ad arra, hogy megtudjuk, mi is a francia vidéki stílus esszenciája. Egyedül, párban vagy családosan is izgalmas programokat találhatunk, ráadásul a város talán ősszel mutatja legszebb arcát. Ha inkább az új évet indítanánk egy hosszú hétvégével, esetleg karácsony alkalmából egy közös élménnyel szeretnénk meglepni a családot, a téli kiruccanástól sem kell visszakozni. Lyon különleges éghajlati adottságainak köszönhetően télen sem megy 7 fok alá az átlaghőmérséklet, így túrázáshoz vagy egy gasztro-sétához januárban vagy februárban is ideális választás.

Passerelle Saint George. La Sa™ne. Eglise et quartier Saint George.

Passerelle Saint George. La Sa™ne. Eglise et quartier Saint George.

Ha az ünnepek előtt pihennénk egy kicsit, ütemezzük az utazásunkat a december 8-11. között megrendezett Fények Fesztiválja idejére. A 70 fényinstalláció olyan mesebeli ruhába öltözteti az épületeket, hogy egy pillanatra elhisszük: ha kívánunk valamit, talán valóra is válik. A francia stílus nélkülözhetetlen eleme a selyem, amelyből kedvünkre válogathatunk a november 24-27. között megrendezett Selyem Vásáron. Ha nem szeretnénk időponthoz kötni az utazást, akkor sem kell aggódnunk. Lyon piacai egész évben remek kínálattal várják a vásárlókat, csakúgy, mint a „Les Bouchons”, vagyis a helyi hagyományőrző éttermek. Bármikor ellátogathatunk továbbá a környék borászataiba, Beaujolais és Côte Rôtie pincéibe díjnyertes italokat kóstolni, valamint a Rhône-Alpes régió hegyvidékére síelni vagy túrázni.

Rejtett kincsek

Lyon egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy sokkal több annál, mint amit első ránézésre látunk. Bármerre járunk a városban, szinte minden szűk utca izgalmakat rejt, amelyeket párban vagy a családdal felfedezhetünk. Ilyenek például az óvárosban található „les traboules” átjárók. Ezeket a házakat összekötő kis folyosókat és lépcsőket egykor a selyemkereskedők használták, hogy gyorsabban szállíthassák a finom kelméket. Számos átjárót még a középkorban alakítottak ki, és a mai napig megőrizte eredeti formáját.

Vue sur le MusŽe des Beaux Arts depuis l'H™tel de Ville.

Vue sur le MusŽe des Beaux Arts depuis l’H™tel de Ville.

Noha Lyonról a legtöbben a különleges gasztronómiára asszociálnak, a város nemcsak a finom ételek, hanem a művészetek gyűjtőpontja is. Folyamatosan koncertek, kiállítások és rendezvények várják a látogatókat, de a Rajna és a Szajna partján sétálva is belebotlunk alkotókba. A bohém művészek olyan esszenciális szereplői a városnak, mint a régi épületek – szavak nélkül is hosszú történeteket mesélnek a lyoni életről, amelynek pihenésünk során mi is részesei lehetünk.
(BrandTrend)