Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A kétnapos  31. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson eddig megdönthetetlennek hitt rekord ledöntéséről számolt be a versenyt szervező Budapest Sportiroda (BSI) menedzsmentje: harmincezer negyvenöt nevezést regisztráltak a nyolc különféle távon szervezett eseményen. A három évtizedes történetben 2006-ban lépték át a 10000, 2014-ben a 20000 főt.

A félmaratoni számot a BEAC atlétája, az olimpiára készülő maratonista Csere Gáspár három perc előnnyel nyerte. 17 fokban indult a mezőny, ami még elég kedvező volt a futóknak, de később már 20 fokra melegedett a hőmérséklet. A végig ellenfél nélkül futó Csere – a végén még egy kis hátszéllel is megtámogatva – pályacsúccsal, 1:07.32 -es idővel érkezett célba.

CsereGaspar_celbaerkezes

“Az egyéni csúcsom 1:04:55, de Rióig szeretnék egy percet faragni ebből. Ma egy nagyon jól eső, 67 perces futással értem célba. Maximálisan elégedett vagyok, a felkészülés jelenlegi szakaszában ez az elvárt szint.”

A nőknél Merényi Tímea Krisztina (Bp. Honvéd SE) viszont tavalyi győzelmét ismételte meg. A 45 éves atlétanő elmaradt ugyan a tavalyi idejétől, de egy perc előnnyel így is győzött Bíróné Molnár Valéria dr. (BEAC) előtt.

MerenyiTimea_celbaerkezes

“A Vivicittán mindig hatalmas a tömeg, ami motivál, minden alkalommal pluszt jelent a futásomhoz. A felkészülés talán legnehezebb szakaszán vagyok túl. Emiatt rendkívül fáradtan érkeztem a helyszínre, és bár szerettem volna megvédeni a címemet, az állapotom miatt csak titkon bíztam a győzelemben.”

A klasszikus 10 km-es Telekom Vivicittá Városvédő Futáson a férfiaknál szoros verseny alakult ki az élen és végül 22 mp előnnyel Burucs Ferenc szakította át elsőként a célszalagot.

BurucsFerenc_celbaerkezes_10km

“A magány mellett a széllel is meg kellett küzdenem, tisztában voltam azzal, hogy nem fogok időt futni, ezért elsősorban arra koncentráltam, hogy az aranyérmet meg tudjam szerezni. Ideális körülmények között 31 körüli időre lettem volna képes, így maradt bennem némi hiányérzet.”

A nőknél a Vivicitták legeredményesebb atlétája, az olimpiára készülő maratonista Staicu Simona már nyolcadszor diadalmaskodott.

StaicuSimona_10km_celbaerkezes

“Imádok tavasszal futni, és számomra ehhez az évszakhoz a Vivicitta szervesen kapcsolódik. A riói felkészülés jegyében telik az idei esztendő, és miután hétvégére egy 10 ezres iramfutás volt előírva, így nem volt kérdés melyik távot válasszam. Szerencsére volt körülöttem egy-két férfi, aki tudott húzni magával, így összességé ben ki tudtam hozni magamból, amit akartam. Ma a célom nem a győzelem volt, de így teljes igazán a délután.”
(BrandTrend)