Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A londoni székhelyű Legal500 28 éve rangsorolja számos ország ügyvédi irodáit jogterületenként különböző kategóriákba. Megjelent a 2016-os kiadás.

A rangsorolás több szempont alapján történik, figyelembe veszik nem csak az ügyvédi irodáktól beszerezhető információkat, de ügyfél-visszajelzések és az ügyvéd kollégákkal folytatott szerkesztői interjúk is számítanak a ranglista kialakulása során.

Idén 12 jogterületen vizsgálta a kiadvány a hazai irodákat, természetesen nem szerepel minden iroda minden kategóriában. A bankjogi, vállalategyesítési és felvásárlási (M&A), munkajogi, vitarendezési és ingatlanjogi témában rangsorolták idén a legtöbb irodát, de nőtt a versenyjogi, az energiajogi és az adójogi szereplők száma is.

businessman signing a contract

„Megfigyelhető, hogy évről évre egyre több magyar iroda szerepel a Legal500 listáján – idén közel 40 hazai iroda lett rangsorolva. Egy nemzetközi jogi ranglistán szerepelni már nem csak a nagy, nemzetközi irodák kiváltsága. Kisebb, két-három jogterületre specializálódott, magyar iroda is egy jól megírt beadvánnyal fel tud kerülni a listára. Szükséges, hogy ezeket a praxisokat elég érdekesen és figyelemfelkeltően tudják bemutatni. Mivel a részvétel ingyenes, ezért egy jól megírt beadvánnyal költséghatékony marketing-eszköz kerül a kisebb hazai irodák kezébe is” – mondta el dr. Bende Máté, az ügyvédi kommunikációval foglalkozó Pro/Lawyer Consulting partnere.

Idén négy hazai iroda lett rangsorolva mind a 12 vizsgált jogterületen, ezek nagy része természetesen a nagy, nemzetközi irodák magyarországi ágai, mint a CMS Cameron McKenna, a DLA  Piper, a Baker & McKenzie és a magyar irodák közül a Szecskay Ügyvédi Iroda. A legtöbb kategóriában a CMS ért el első helyezést, 9 jogterületen, második a DLA lett 6 kategóriban, harmadik a Baker & McKenzie lett 5 első kategóriás értékeléssel. Összesen 26 magyarországi  iroda lépett előre egy vagy több jogterületen.

A teljes lista elérhető a Legal500 honlapján: www.legal500.com
(BrandTrend)