Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A Bank 2016. április 12-én kapta meg a felügyeleti befolyásszerzési engedélyt a Korona Kredit Zrt. akvizíciójához, így elindult az az integráció, melynek eredményeképp a MagNet Bank közel megduplázhatja jelzáloghiteles ügyfelei számát.

A MagNet Bank kedvező feltételekkel vásárolja meg a Korona Kredit Zrt. magyar tulajdonosaitól a hazai jelzálog-finanszírozásra szakosodott pénzügyi vállalkozást. A Korona Kredit Zrt. tulajdonosai az elmúlt években döntöttek az értékesítésről, így a Jelzáloghitel Zrt. az utóbbi években új kölcsönöket már nem folyósított, jelenleg is az állományában lévő kölcsönügyletek kezelésével foglalkozik.

Magnetbank

“Bár a MagNet Bank elsősorban hazai kis- és középvállalatok hitelezésére szakosodott, és célzottan keresi a pozitív társadalmi vagy környezeti hatással rendelkező vállalatokat, mégis fontos számunkra ez az ügyfélszegmens is, hiszünk a forint alapú jelzáloghitelezésben. Finanszírozunk új lakásvásárlásokat, ezen a területen is vannak kedvezően, jól árazott termékeink. Jelenleg viszonylag kis lakossági jelzáloghitel portfólióval rendelkezünk, így ezzel a tranzakcióval is érdemben tudunk növekedni, erősítve a stabil, tőkeerős, 20 éve töretlenül nyereséges működésünket” – nyilatkozta Fáy Zsolt, a MagNet Bank elnöke.
(BrandTrend)