Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

A motorsport rajongók kapnak egy újabb lehetőséget arra,  hogy láthassák a légi akciókat: 2016 június 4-5 között a Red Bull Air Race visszatér Japánba, Chibába. A jegyek biztosan gyorsan elkelnek, tavaly rekordot jelentő 120 ezer néző figyelte a versengést, mindkét nap elővételben teltházas volt. A 2016-os futam kiszámíthatatlanabb lesz mint valaha, hiszen újra szerepel a mezőnyben a japán Joshihide „Joshi” Muroja, aki biztosan keményen küzd majd a győzelemért miután a 2015-ös szezon végén kétszer is felállhatott a pódiumra.

RBAR_chiba

A Red Bull Air Race hatalmas népszerűségnek örvendett Chibában és a 14 Master Class pilóta is szívébe zárta a várost. Chiba a Tokiói Öböl partján található, mindössze egy órányira a fővárostól. Itt emelik fel a 25 méter magas légi kapukat, amelyeket között 370 km/órás sebességgel száguldoznak a pilóták, miközben akár 10 G terhelést is el kell viselniük.  Amikor nincsenek a levegőben, Muroja megmutatja nekik Chiba néhány látványosságát, tavaly például egy 800 éves szentélybe is ellátogattak.

“Húsz éve dolgozom azon, hogy növekedjen a légi sportok népszerűsége Japánban és a verseny Chibában drámaian megváltoztatta a dolgokat” – jelentette ki Muroja. „Nagyon izgalmas helyzet volt, hihetetlen sok nézővel, különösen ha figyelembe vesszük, hogy milyen kicsi a repülős világ Japánban. Azt gondolom, Chiba az évad egyik kiemelkedő helyszíne.”

“Minden pilóta hihetetlenül élvezte Japánt, igazán tisztelik azokat a kultúrákat, amelyek különböznek az ő nyugati világuktól és nagyon büszke voltam rá, hogy bemutathattam az országomat” – mondta Muroja, aki azóta szorgalmazza, hogy a Red Bull Air Race Japánba is ellátogasson, amióta 2009-ban csatlakozott a mezőnyhöz.

RBAR_chiba_2

Chiba a versenysorozat harmadik állomása lesz a nyolcfordulós 2016-os szezonban. Idén a mezőny hat év szünet után újra ellátogat Németországba és először tartanak futamot a motorsportok leghíresebb városában, Indianapolisban, az Egyesült Államokban. A 2015-ös bajnok Paul Bonhomme visszavonult, így ez a soknemzetiségű mezőnyből gyakorlatilag bárki éve lehet.
(BrandTrend)