Kategória: Képes hír és Piac.

Admin kategória: Képes hír.

Az osztrák főváros az első, Németországon kívüli központja a Lufthansa diszkont légitársaságának. A Lufthansa közlése szerint a mostani döntés a cég terjeszkedésének és további bázisok nyitásának kiindulópontja. Pilótákat első körben a Lufthansa-csoporton belül toboroznak, a korábbi tervek szerint a szintén Lufthansa érdekeltségű Austrian Airlines (AUA) osztrák légitársasághoz felvett pilóták ősztől az Eurowings-gépeket fogják vezetni. Augusztus második felében külső pályázók számára is elérhetők lesznek az álláshirdetések, szeptember második felétől pedig a légi személyzet helyeit is kiírják.

Az Eurowings-gépek a Bécs-Schwechat repülőtérről szállnak fel, az európai útvonalakon Airbus A320-as típusú gépeket használnak.

becs

Az első járatok novemberben indulnak többek között Londonba, Palma de Mallorca városba és Hamburgba. A jegyek ára csomagdíjjal együtt 33 eurónál (alig több mint tízezer forint) kezdődik, és már szerdától foglalhatók. A foglalás az eurowings.com internetes oldalon történhet, ahonnan a felület rögtön továbbirányít a Germanwings, a Lufthansa másik diszkont légitársaságának oldalára. A korábban közölt koncepció szerint a Germanwings beolvad az Eurowingsbe, amelynek bővül a flottája és a tevékenységi köre.

A Eurowings első hosszú távú járataira már márciusban megkezdődött a jegyértékesítés, a járatok októberben indulnak Kölnből Dubajba, a Karib-térségbe és Thaiföldre.
(MTI – BrandTrend)