Kategória: Képes hír és Piac.

“A Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. és a Le Meridien Budapest tulajdonosának közös megegyezése alapján a szálloda kikerül a Starwood portfoliójából a jelenlegi üzemeltetési szerződés lejártával” – nyilatkozta Simone Dulies, a Le Meridien Budapest igazgatója. Amióta 2005-ben a Starwood megszerezte a Le Meridien márkát, átvéve a Le Meridien Budapest üzemeltetését, a hotel a magyar főváros egyik vezető szállodájaként sikeresen működik. A Starwood biztosítani fogja a zökkenőmentes átmenetet a személyzet, vendégek és ügyfelek számára, és a legjobbakat kívánja az Adria Palace-nak a szálloda jövőbeni működéséhez – egykoron ugyanis az épület az Adria-palotának adott otthont – írja a Turizmus Online.

Le_Meridien_Budapest

A jelenleg 88 hotellel rendelkező Ritz-Carlton a május 4-7-ig tartó dubaji Arab Turisztikai Vásáron jelentette be, hogy a műemlékvédelem alatt álló Le Meridien épületéből Ritz-Carlton lesz. A szállodalánc Twitter-oldalán is azonnal megosztotta, hogy Budapesten terjeszkedik tovább. A 192 szobával, 26 lakosztállyal, tárgyaló- és rendezvénytermekkel, valamint Health Clubbal és beltéri medencével rendelkező szálloda 2016-ban vált brandet és válik Ritz-Carltonná. A hotel 2016 első felében széleskörű felújításon esik át, a munkálatok várhatóan 2016 második negyedévében zárulnak.

Reception

A budapesti Le Meridient 2012 májusában vásárolta meg a dubaji Al Habtoor Csoport, akkor a vállalatcsoport elnöke, Khalaf Ahmed Al Habtoor a további befektetési lehetőségeket sem zárta ki. A szállodát 1998-ban a magyar államtól vásárolta meg a szintén izreali Ofer Brothers Group, majd 2009-ben a cégcsoporthoz tartozó CEE Group vette át a tulajdonjog 95 százalékát, a fennmaradó 5 százalék Ari Yom-Tov izraeli magánszemély tulajdonában volt máig. A dubaji befektetők 2012-ben mind a 100 százalékot megvásárolták.
(BrandTrend)