Kategória: Képes hír.

A vártnál is nagyobb érdeklődés miatt egészen június végéig meghosszabbították a Cewe „Gyönyörű Világunk” (Our world is beautiful) fotópályázat határidejét. Európa egyik legnagyobb megmérettetésén máris mintegy 63 ezer alkotás versenyez, amelynek megközelítőleg egyötödét Magyarországról küldték be! Februárban is jeleskedett egyik honfitársunk: Keszi László, Bubble Day című képével a hónap legjobb háromja között végzett.

Keszi László_BubbleDay

„A rengeteg képbeküldésre, és az utolsó pillanatig rendkívül intenzív érdeklődésre tekintettel 2015. június 30-ig meghosszabbítottuk a „Gyönyörű Világunk” (Our world is beautiful) fotópályázat beküldési határidejét. Nem csak a nagy sikerre vagyunk rendkívül büszkék, hanem hazánk teljesítményére is! A 24 országból eddig beérkezett képek száma meghaladja a 63 ezret, és annak majdnem egyötödét magyar pályázók küldték be. Ezzel megelőztük az aktivitási sorban következő Németországot, Lengyelországot és Franciaországot is” – mondta Zoboki Zoltán, a Cewe Magyarország ügyvezetője.

Mint ismeretes, a versenyen hat kategóriában lehet indulni, úgy mint emberek, épületek, közlekedés és infrastruktúra, sport, tájak, valamint természet. Eddig ez utóbbira érkezett a legtöbb, megközelítőleg 23 ezer pályázat, míg a legkevesebb fotót – mintegy 2000-et – a sport témakörében küldték be az érdeklődők.

A beérkezett összes pályaművet végül neves szakemberekből, újságírókból és fényképészekből álló zsűri fogja elbírálni. Összesen mintegy 1000 darab nyeremény vár gazdára, megközelítőleg 24 millió forint összértékben, a fődíj egy 450 ezer forint értékű fotós felszerelés, valamint egy 1,5 millió forintos, az Artistravel által szervezett exkluzív fotós utazás.

KérczTibor_Virágot a zsűrinek!

A végső megmérettetéstől függetlenül azonban havi dobogósakat is hirdetnek. A legutolsó, februári válogatáson ismét jeleskedett egy magyar fotós: Keszi László, Bubble Day című képével került be a három legjobb közé, egy vidám, önfeledt pillanatot bemutatva a Margitszigeten játszó családokról. Korábban, novemberben Kércz Tibor Virágot a zsűrinek! című fotója, míg szeptemberben Gönczöl Gábor Körte alkotása nyerte el az ítészek tetszését.
(BrandTrend)