Kategória: Képes hír.

Európa vezető diszkont légitársasága megnyitotta legújabb bázisát a portói Francisco de Sá Carneiro repülőtéren, ahová a nyár folyamán három új járatot indít Manchesterből, Bristolból és Lutonból.

Az ünnepélyes átadáson Carolyn McCall, az easyJet vezérigazgatója vágta át a szalagot Maria Luís Albuquerque portugál pénzügyminiszter, Sérgio Silva Monteiro infrastrukturális, közlekedési és kommunikációs államtitkár, Adolfo Mesquita Nunes turisztikai államtitkár, valamint Nicolas Notebaert VINCI elnök társaságában.

EASYJET  NEW PLANE LIVERYPix.Tim Anderson

„Portugália fontos piac az easyJet számára, hiszen már 18 éve repülünk ide. A 2012-ben létesített lisszaboni után ez a második bázisunk az országban, amely 80 új állást hoz létre az easyJetnél és javítja a régió összeköttetéseit Európával” – nyilatkozta a helyszínen Carolyn McCall.

„Az easyJet beruházása is mutatja, hogy Portugália egyre vonzóbb piac, az új útvonalak pedig a turizmus mellett tovább erősíthetik az üzleti kapcsolatokat is Európa és Portugália között, újabb munkahelyeket teremtve” – tette hozzá Maria Luís Albuquerque portugál pénzügyminiszter.

Porto az easyJet 25. bázisa, a 26. bázist pedig március 31-én adják majd át Amszterdamban. Az easyJet 1999-ben kezdte meg működését Portugáliában, 48 desztinációjával és 12 százalékos piaci részesedésével jelenleg az ország harmadik legnagyobb légitársaságának számít.
(BrandTrend)