Kategória: Képes hír.

Severina Pascu, a UPC Magyarország vezérigazgatója nemrég vehette át az iparág legfontosabb innovációs díját, a Cable Europe Innovation Award-ot, a Brüsszelben tartott Cable Congress konferencián. A zsűri annak az egyedülálló felhőalapú technológiának a kifejlesztését díjazta, amelynek révén a UPC előfizetői a már meglévő digitális HD mediaboxukat használhatják átalakítás nélkül az online világhoz való kapcsolódásra, többek között a YouTube elérésére is. A UPC Magyarország munkatársaitól induló kreatív megoldás kifejlesztésében a Metrological és az ActiveVideo szakemberei segítettek a céget, hogy a szolgáltatás a világon először hazánkban debütáljon.

A Tv Apps néven futó szolgáltatás rövid idő alatt népszerűségre tett szert a UPC Magyarország ügyfelei között. A felhasználók már az első három hónapban több mint 1 millió percnyi YouTube videót néztek naponta a tévéjükön. A UPC HD mediaboxszal rendelkező előfizetők több mint kétharmada már kipróbálta a szolgáltatást, és akik már legalább egyszer találkoztak vele, azoknak 80%-a rendszeresen használja is, ráadásul meglehetősen hosszú ideig, alkalmanként átlagosan 45 percen át.

Cable Congress 2015

Severina Pascu a brüsszeli díjátadón elmondta: “A UPC TV Apps tökéletes példa olyan megoldásra, amely valós ügyféligényre reagál innovatív módon, így biztosítva előfizetőinknek, hogy az általunk kínált tartalmakat bárhol, bármikor és bármilyen eszközön elérhessék.”

A megoldás különlegessége, hogy a UPC Magyarország csapata olyan technológiával állt elő, melynél az adatfeldolgozást a központi szerverek végzik, így az előfizetőknél lévő mediaboxnak már csak a tartalom TV képernyőre való eljuttatásáról kell gondoskodnia. Ez az innováció tette lehetővé azt is, hogy a mediaboxokat nem kellett egyesével átállítani, hanem azokon csaknem egyszerre, központilag telepítették a TV Apps szolgáltatást.
(BrandTrend)