Kategória: Hír és Karrier.

Admin kategória: Hír.

Jelentős változásokat hozott a Schneider Electric menedzsmentjében a múlt év, illetve 2021 eleje, a vállalat több, fontos pozícióba is új vezetőket nevezett ki. Az év elejétől Rammacherné Pénzes Lilla lett a Schneider Electric Zrt. országos pénzügyi vezetője. A szakember a Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Karán, Gazdálkodási szakon szerzett közgazdász diplomát, illetve szintén a Debreceni Egyetemen mérlegképes könyvelői képesítést.

2010 és 2012 között a Mazars Könyvszakértő és Tanácsadó Kft.-nél dolgozott könyvvizsgáló asszisztensként. Karrierjét 2012-től a Schneider Electricnél folytatta, 2016-ig kontrollerként dolgozott a cégnél, majd 2016 és 2020 szeptembere között a vállalat FP&A elemzője volt, tavaly október és december között pedig FP&A szakértőként tevékenykedett. Új pozíciójában egyrészt a Schneider Electric magyarországi érdekeltségeinek pénzügyi képviselője, másrészt a kereskedelmi egység pénzügyi business partnere: feladatai közé tartozik, a helyi pénzügyi csapat koordinálása és annak zónaszintű képviselete.

„A pénzügyi vezetői pozíció nagy elismerés számomra és lehetőség a szakmai fejlődésre. Célom a magyar menedzsment és pénzügyi csapat tagjaként az üzleti döntések és stratégia konstruktív támogatása, a nyereséges növekedés és hatékony működés fenntartásának, további javításának elősegítése” – mondta el a kinevezése kapcsán Rammacherné Pénzes Lilla.

A múlt évben csatlakozott a Schneider Electric Zrt.-hez új HR igazgatóként Ivanov Katalin, aki a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán, vezetés-szervezés szakirányon szerzett közgazdász diplomát 2003-ban. Már egyetemi tanulmányai alatt dolgozott a Raiffeisen Banknál, ahol 2002-2004 között toborzás-kiválasztásért felelős HR specialista volt. 2004-ben csatlakozott a General Electric-hez, ahol 2017-ig dolgozott, a vállalat 3 üzletágában összesen 8 pozíciót töltött be ezalatt, főként regionális, illetve globális felelősségű HR üzleti partneri és vezetői pozíciókban. 2017 és 2020 tavasza között a Deutsche Bank regionális HR igazgatója volt. A Schneider Electricnél HR igazgatóként egyrészt a kereskedelmi csapat HR business partnere, másrészt országos HR vezetői feladatköre is van, Ivanov Katalin fogja össze és képviseli a magyarországi HR stratégiát.

„A menedzsment csapat frissítése, fiatalítása összhangban van vállalati stratégiánkkal, melynek fontos eleme a dinamizmus és a digitális megoldásokra való törekvés. Rammacherné Pénzes Lilla kinevezése pedig jó példája annak, hogy a cégnél tudatosan fejlesztjük a fiatal kollégákat és arra törekszünk, hogy lehetőséget biztosítsunk nekik az előrelépésre a vállalaton belül” – mondta el a változások kapcsán Ivanov Katalin.