Kategória: Karrier és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A WarnerMedia bejelentette, hogy Christina Sulebakk – az HBO Europe korábbi General Managere – tölti majd be az HBO Max EMEA General Manageri posztját. Új munkakörében ő irányítja majd az európai régiókban jelenleg működő HBO streaming platformok (HBO Nordic, HBO España, HBO Portugal és a kelet-közép-európai HBO GO) upgradelését az HBO Max szolgáltatássá 2021-gyel kezdődően, illetve az HBO Max kiterjesztését további európai régiókra, a Közel-Keletre és Afrikára. Közvetlen felettese az HBO Max International vezetője, Johannes Larcher lesz.

Sulebakk az évek során több kulcsfontosságú vezetői pozíciót is betöltött az HBO Europe-nál, és nélkülözhetetlen szerepet játszott az HBO Nordic, az HBO España és az HBO Portugal beindításában, valamint az HBO közép-európai ágának streaming szolgáltatásra történő átállításában, illetve legutóbb az HBO Max LatAm piacra lépési stratégiájának kidolgozásában.

Sulebakk nyilvánosságra hozta, hogy kik lesznek az HBO Max EMEA vezetőségének további tagjai. A csapattagok együttesen több évtizedes, Európa különböző pontjain megszerzett tapasztalattal rendelkeznek a D2C (direct to consumer) szolgáltatások területén.

Line Mykland a Content Experience osztályt vezeti majd, amely az HBO Max platform tartalomstratégiájának és víziójának fejlesztéséért és megvalósításáért felel majd Európában, a Közel-Keleten és Afrikában, a helyi közönségre és felhasználókra fókuszálva. Roberto Soto a Growth Marketing élén áll majd. Részlege magában foglalja az Commercial Strategy & Business Development, Subscriber Acquisition, CRM & Customer Service, Social, Brand, Digital Creative and Activations & Publicity csapatokat. Brett Horowitz lesz az Data, Insights & Planning részleg vezetője, ahol a Finance & Strategy and Data & Insights csapatokat irányítja majd, melyek adat- és piaciinformáció-elemzéseket biztosítanak majd. Tobias Andersson lesz az EMEA Regional Legal vezetője az HBO Max David Ho által irányított globális jogászcsapatának tagjaként. Andreas Ferdinand áll majd a Product Experience élén. Közvetlenül együttműködik majd az HBO Max Sarah Lyons által irányított Global Product csoportjával az összes főbb platformra történő applikációfejlesztésben a teljes EMEA-régióban. Mark Spivey lesz a Talent Lead, aki az HBO Max prioritásait támogató és az EMEA-régió vállalati kultúráját formáló HR-stratégiát fog kidolgozni. Spivey több mint harmincéves, globális tapasztalattal rendelkezik mind a stratégiai fókuszú, mind a munkavállalói HR területén.

Christina Sulebakk

Christina Sulebakk elmondta: „Ezzel az erős vezetőséggel és az ő D2C szolgáltatások terén szerzett, több évtizedes tapasztalatukkal, illetve magasan képzett csapataikkal teljes mértékben készen állunk rá, hogy az HBO platformokat Európa-szerte HBO Max szolgáltatássá upgradeljük, emellett a következő évek során az EMEA számos új régiójában megtervezzük, előkészítsük és beindítsuk a szolgáltatást. A WarnerMedia teljes csapatával a hátunk mögött és az iparág legkiválóbb globális csapatának, az HBO Maxnak a részeként nagy várakozással nézek az HBO Maxot érintő ambiciózus tervek és a ránk váró út elébe.”

Az HBO Max EMEA csapata szoros együttműködésben dolgozik a WarnerMedia International munkatársaival, Priya Dográval, a WarnerMedia EMEA & Asia (kivéve Kína) elnökével és csapatának tagjaival, köztük Hannes Heyelmannal (Programming), Antony Roottal (Original Production), Pierre Brancóval (Affiliate Sales) és Vanessa Brookmannel (Kids). Az együttműködés ezekkel a vezetőkkel és csapataikkal már meg is kezdődött, és nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az HBO Max sikeressé váljon az EMEA-régiókban.