Kategória: Hír és Karrier.

Admin kategória: Hír.

A ViacomCBS bejelentette, hogy Raffaele Annechino kapott megbízást a ViacomCBS Networks International (VCNI) elnök-vezérigazgatói tisztségére. A szakember David Lynntől veszi át ezt a tisztséget, aki lemondott és egy átmeneti időszakot követően távozik a cégtől.

Annechino látja el ezentúl a ViacomCBS Egyesült Államokon kívüli média hálózatának és más tevékenységeinek a vezetését. Ennek keretében ő felügyeli a hat kontinensre kiterjedő, szórakoztató tematikus és szabadon fogható tévécsatornákból álló hálózatot, illetve szorosan együttműködik a ViacomCBS globális streaming üzletágával a Pluto TV folyamatos nemzetközi bevezetésében és a Paramount+ 2021-es elindításában. Közvetlenül Bob Bakish, a ViacomCBS elnök-vezérigazgatója irányítása alatt dolgozik majd.

„Raffaele egy vállalkozó szellemű, eredményorientált vezető, aki nagy tapasztalattal rendelkezik üzletágak átalakításában és abban, hogy növekedést érjen el különféle piacokon” – mondta Bob Bakish. „Az utóbbi években Raffaele egyre nagyobb felelősséget vállalva tanúsította a több világtájra és változatos platformokra kiterjedő stratégiai és üzemeltetési rátermettségét. A ViacomCBS nemzetközi kiterjesztésében, meghatározó partnerségek kialakításában, illetve a mobil és digitális platformokon való megjelenésünk előmozdításában szerzett tapasztalata létfontosságú lesz abban, hogy tovább építsünk európai, dél-amerikai és ázsiai vezetőségünkre és világszerte megvalósítsuk ambícióinkat.”

Bakish hozzátette: „A legnagyobb köszönetemet szeretném kifejezni Davidnek az elmúlt két évtizedben kifejtett tevékenységért, a CBS és a Viacom nemzetközi portfolióinak integrálásától a Viacom International Studios létrehozásának felügyeletéig, és az Ananey felvásárlásáig, továbbá a nemzetközi részleg átpozícionálásáért, ami lehetővé teszi a streaming kínálatunk folyamatos nemzetközi kiterjesztését. Hálás vagyok elhivatott vezetői szerepvállalásáért és a legjobbakat kívánom neki ahhoz, hogy új fejezetet nyisson az életében.”

Raffaele-Annecchino

„Nagy megtiszteltetés átvenni ezt a tisztséget és segítő részese lenni annak, hogy a ViacomCBS világszerte tovább vigye a mostani erős lendületét” – mondta Annechino. „Izgalmas lehetőség áll előttünk arra, hogy új, innovatív tartalomelosztó csatornák és partneri együttműködések révén kibővítsük a vállalat hatókörét, és nagyon várom, hogy együtt dolgozhassak Bobbal és a csapatával a növekedési terveink megvalósításán.”