Kategória: Karrier és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A több mint 100 sajtótermék olvasottsági mutatóit mérő NOK Konzorciumi Tanácsa tisztújítást tartott és megválasztották a Felügyelő Testületének tagjait, amelyet a kiadói és médiaügynökségi vezető szakemberek alkotnak.

A NOK csaknem tíz éve biztosítja a stabil módszertani alapokat a sajtópiaci kutatások megvalósításához, a szakmai felügyelet biztosítása mellett. A Felügyelő Testület elnöki pozícióját Györke Zoltán a Mediaworks Hungary Zrt. értékesítési igazgatója, társelnöki pozícióját Tóth Szilárd a Mindshare Médiaügynökség Kft. cégvezetője látja el, további tagjai pedig:

Média oldali képviselők:

Fodor István         (Mediaworks Hungary Zrt. – üzletfejlesztési igazgató)

Lipták Tímea        (Central Médiacsoport – magazin üzletág igazgató)

Turi Árpád             (Mediaworks Hungary Zrt. – értékesítési igazgató)

Kovács Tibor         (Ringier Axel Springer Kft. – ügyvezető igazgató, a Magyar Lapkiadók Egyesülete elnöke, a tulajdonos képviseletében)

Ügynökségi képviselő:

Pajor Attila           (GroupM Hungary – kereskedelmi és stratégiai igazgató)

Tevékeny időszakot zárt a NOK, hiszen az elmúlt hónapok fejlesztéseinek köszönhetően 2019 második felétől kezdve az adatfelvétel 20%-át online módszerrel végzik a felmérésre megbízott kutatói konzorcium tagjai. Az olvasottságkutatás módszertana az egész világon átalakulóban van és az online módszertan egyre hangsúlyosabbá válik. A Print and Digital Research Forum adatai szerint már 101 kutatásból 33-ban alkalmazzák a hibrid módszertant. A NOK hosszú előkészítő munkát követően tesztidőszakkal megerősítve döntött módszertanának megújításáról, hogy bizonyos, személyesen egyre nehezebben elérhető célcsoportok esetében is tartani tudja hosszútávon egyedülálló mintájának reprezentativitását. A hibrid adatgyűjtésnek köszönhetően, már a hazai piacon is a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően lehet az olvasottságkutatást végezni.  A mérések által biztosított transzparencia és hitelesség folyamatosan támogatja és építi a print piac hirdetői imázsát – írják.