Kategória: Karrier és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A Teva Gyógyszergyár Zrt. bejelentette, hogy Janis Meiksans tölti be a vállalat kereskedelmi vezérigazgatói, valamint az igazgatósági elnöki posztját.

Janis Meiksans 2011 és 2019 között a Teva lett leányvállalatának vezérigazgatója, az igazgatótanács elnöke, és a baltikumi régió vezetője volt. Négy éven keresztül a Lett Orvosszövetség alelnöke és igazgatótanácsának tagja, 2019. júniustól pedig a Teva magyarországi leányvállalatát segíti további eredmények elérésében és működésének hatékonyabbá tételében.

A Teva baltikumi régióért felelős kereskedelmi vezérigazgatójaként Janis Meiksans az elmúlt időszakban sikerrel vezette a Teva észt, lett és litván szervezeti egységeit, erős és dinamikusan fejlődő vállalatot hozva létre.

„Biztos vagyok benne, hogy Janist kimagasló tapasztalata és széleskörű iparági ismerete is segíteni fogja abban, hogy Magyarországon is kiváló eredményeket érjen el a vállalat” – mondta Michał Nitka, a Teva Lengyelországért és a kelet-közép-európai régióért felelős kereskedelmi vezérigazgatója. „Janis Meiksans kiemelkedő vezetői képességei jelentős szerepet játszottak abban, hogy sikeres csapatokat hozzon létre a cégen belül és eredményes kereskedelmi tevékenységet valósítson meg.”

Janis Meiksans

Janis Meiksans kinevezésével kapcsolatban az alábbiakat hangsúlyozta: “Rendkívüli megtiszteltetésnek érzem, hogy a Teva magyarországi szervezetének élére neveztek ki. Biztos vagyok benne, hogy a Teva birtokában van mindazon feltételeknek és termékeknek, hogy vezető szerepet tölthessen be a generikus és biológiai gyógyszerek területén, hozzájárulva ezzel a betegek életének jobbá tételéhez. Büszkeséggel tölt el, hogy az erős és tehetséges magyarországi csapatot vezethetem.”