Kategória: Hír és Karrier.

Admin kategória: Hír.

Május 9-i ülésén a DIMSZ Adatvédelmi és adatbiztonsági tagozata a túlterheltsége miatt lemondó Dr. Freidler Gábor helyett Dr. Domokos Mártont, a CMS Cameron McKenna nemzetközi ügyvédi iroda szenior tanácsadóját választotta meg elnöknek. A CMS a tagozat alapító tagja, Márton pedig 2008 óta foglalkozik ügyvédként az adatvédelem, a kereskedelmi jog és a TMT területeivel.

Marton Domokos 2015 220x286

Az ülés központi témája természetesen a múlt héten kihirdetett, május 25-én hatályba lépő és 2018. május végére a tagállamok gyakorlatában is kötelező érvényűvé váló új uniós adatvédelmi szabálycsomag, a GDPR (General Data Protection Regulation) feldolgozásával kapcsolatos tagozati együttműködés és szövetségi álláspont kialakítása volt. Az új szabályozással kapcsolatos már rendelkezésre álló dokumentumok itt találhatóak.

A tagozat egyetértett abban, hogy az európai társszervezetek és a tagok első reakcióinak és véleményének megismerése után a következő feladat a sajtó és a nagyközönség tájékoztatása a várható változásokról, valamit a törvényalkotók irányában képviselt közös, konszenzuson alapuló nyilatkozat és javaslatok megfogalmazása, ezért az idei évre szóló részletes akciótervet dolgoztak ki.

Mind a szövetség teljes tagságát, mind a sajtó képviselőit hamarosan tájékoztatják arról, hogy milyen fórumokon és szövegeken keresztül ismerhetik meg és alakíthatják majd ezeket a közös dokumentumokat.
(BrandTrend)