Kategória: Karrier és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Az easyJet bejelentette, hogy több mint 450 új pilóta toborzását kezdi meg. A pozíciók egyaránt nyitottak a karrierjük elején álló kadétok, illetve a más légitársaságoktól érkező tapasztalt másodpilóták előtt. 140, már a kötelékbe dolgozó első tiszt kapitányi rangra pályázhat.

A 450 pozícióból 400 kadétoknak és másodpilótáknak szól, 50 pedig az úgynevezett Direct Entry Captain típusba tartozik. Utóbbi azoknak a pilótáknak szól, akik az adott repülőgéptípuson elegendő tapasztalattal bírnak, hogy azonnal kapitányként, ne pedig első tisztként kezdjék meg a munkát.

easyJet female captain image - Marnie Munns

Az easyJet jelenleg több mint 245 géppel repül több mint 800 útvonalon, 31 országban, így az újonnan jelentkezők egy olyan vállalathoz csatlakoznak, amely jelenleg is a növekedés egy különösen izgalmas szakaszában van. A felvételt nyert pilóták az easyJet hálózatán állhatnak szolgálatba a 28 európai bázis valamelyikén.

Az easyJet korábban bejelentette, hogy növelni szeretné női pilótái számát. Az easyJet kötelékében és az iparágban a pilóták mindössze 6%-a hölgy. A légitársaság a következő két évben célul tűzte ki, hogy ezt a számot megduplázza, így a hölgy pilóták aránya elérheti a 12%-ot. Ennek előmozdítása érdekében a jelenlegi felvételi rendszerben 6 női jelentkező számára ösztöndíjat biztosít.
(BrandTrend)