Kategória: Karrier és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Június 1-től Ole Bjørn Sjulstad tölti be a Telenor Magyarország vállalatfejlesztési divíziójának vezetői posztját. A norvég szakember a Telenor Csoport oroszországi irodájának éléről érkezik Törökbálintra. Eddigi pályafutása során több iparágban szerzett tapasztalatokat az USA-tól Szingapúrig.

Mielőtt 2000-ben a Telenorhoz csatlakozott volna, Ole Bjørn Sjulstad tíz évet töltött az olaj- és gáziparban, egy ideig az Egyesült Államokban. Eredetileg mérnöki diplomával rendelkezik, és az IT-szektorban kezdte pályafutását, ahol hat évig dolgozott. A Telenornál először az ázsiai regionális iroda vezetéséért felelős alelnök, majd ügyvezető igazgató volt.2004-ben érkezett a Telenor norvég központjába, ahol alelnöki (Senior Vice President) tisztséget töltött be, majd az ázsiai régió vállalatfejlesztési igazgatója lett. 2009-ben bízták meg a Telenor moszkvai irodájának vezetésével.

„Nagy örömmel fogadjuk Ole Bjørn-t Magyarországon. Biztos vagyok benne, hogy a dinamikusan változó mobilpiacokon és más iparágakban szerzett tapasztalatával jelentősen hozzájárul majd a Telenor Magyarország további sikereihez” – mondta Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

Ole_Bjorn_Sjulstad

„A legfontosabb, amit a társadalomért tehetünk, ha mindenki számára elérhetővé tesszük a Hipernetet, hiszen ezáltal fejlődnek a vállalkozások, növekszik a gazdaság, és így segíthetjük, hogy ügyfeleink megvalósíthassák céljaikat. Ehhez fejlesztésekre és komoly befektetésekre van szükség, melyek feltétele a stabil szabályozási és üzleti környezet. Új pozíciómban minden erőmmel azon leszek, hogy ez a környezet kedvező kereteket biztosítson az innovációhoz és a fejlesztéshez, hogy valóra válthassuk a magyar társadalom számára a mobiltechnológia ígéretét. A Hipernettel támogatott Hipersuli oktatási kezdeményezés jó példa arra, miként segíthet a kormányzati intézmények, a szakértők, a civil szervezetek és a Telenor közötti együttműködés megvalósítani ezeket az előnyöket” – fejtette ki Ole Bjørn Sjulstad.

Az új vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettes Klausz Ferencet váltja, aki áprilistól egy új nemzetközi projektet vezet alelnöki (Senior Vice President) pozícióban a Telenor norvégiai központjában.

Ole Bjørn Sjulstad (54) mérnöki és üzleti diplomával rendelkezik, legutóbb 2008-ban szerzett PDA oklevelet az IMD-n (International Institute for Management Development).
(BrandTrend)