Kategória: Hír és Karrier.

Admin kategória: Hír.

London és Johannesburg után Szabó Béla június 3-tól ismét Magyarországon dolgozik, a DDB Budapestnél foglalja el új pozícióját.

Szabó Béla a DDB Budapestet és a DDB ügyfeleit innovatív szellemiségével és kiváló stratégiai gondolkodásával fogja támogatni. A “Változás Nagyköveteként” abban is segíti majd az ügynökséget, hogy a DDB szolgáltatásai, működési elvei és munkamódszerei folyamatosan jövő-kompatibilisek legyenek. Innovációs igazgatóként feladata, hogy a kreativitást a technológiai tudást és a fogyasztóismeretet olyan egységes stratégiai platformra hozza amely segíti a márkák és fogyasztók közti kapcsolat új szintre emelését.

Bela5[1]

Szabó Béla így nyilatkozott döntéséről: “Talán a korom teszi,  de egyre inkább az a meggyőződésem, hogy csakis értéket teremtő helyen és módon érdemes dolgozni. Hiszek abban, hogy a kommunikációs szakma a kreativitás és az innováció révén képes fontos problémák és társadalmi feszültségek megoldására. Szerintem az új gondolatok és az új technológiák  arra valók, hogy a régi rutinokat átalakítsuk, megváltoztassuk.  Ami eddig korlát vagy hiány volt arra ma lehetőségként lehet tekinteni és  megoldásából előnyt kovácsolni. Én a DDB-ben látom azt az erőt, tehetséget és szándékot, ami ilyen hozzáállást tettekre tud váltani. Az eredményeik, a struktúrájuk és a terveik meggyőzőek és az is világos, hogy hasonlóan gondolkodunk a jövőről. A DDB remek hely, ahol folyamatosan olyan ötletek születnek amelyek komoly hatással vannak a márkák és fogyasztòk kapcsolatára, határokat feszegetnek, úttörő jelenségek, melyek megmutatják, hogy a márkák, hogyan tudnak inspirálò és hasznos partnerek lenni.”

Szabó Béla 2000-ben csatlakozott a Leo Burnett csapatához account directorként, majd 2010-ben ügyfélkapcsolati és stratégiai igazgatóként távozott onnan. A Vodafone-nál folytatta pályafutását Head of Brand and Marketing Communication pozícióban, majd 2013-ban felkérték, hogy legyen tagja a Global Vodafone csapatnak Londonban, ahol a Vodafone Group Head of Brand Strategy-jének léptették elő. A telekommunikációs szektorban igen széleskörű tapasztalatra tett szert, így 2014-ben felkérte a Metropolitan Republic, hogy legyen a stratégiai igazgatójuk Dél-Afrikábán, Johannesburgban.

„Régóta ismerem Bélát és régóta szerettem volna vele dolgozni, mert ő az egyik legtehetségesebb kommunikációs szakember Magyarországon. Nagyon örülök, hogy meg tudtam győzni: csatlakozzon a DDB Budapesthez és hagyja ott az oroszlánokat. Nem volt könnyű, mivel Bélának már egy megalapozott, szenior pozíciója volt Dél-Afrika egyik legmenőbb ügynökségnél. Béla és mi egyforma szenvedéllyel hiszünk a kreativitás erejében és abban, hogy ez a szakmánk mozgatórugója. Nagyon örülünk, hogy energiájával és ötleteivel mostantól a tehetséges és mindig a legmagasabb színvonalra törekedő csapatunkat erősíti. Biztosak vagyunk benne, hogy fel fogja pezsdíteni a DDB életét: fontos szerepe lesz az agilis projekt-management és a start up gondolkodásmód megerősítésében és abban, hogy ügyfeleink és a DDB a jövőben is a magyar piac meghatározó szereplői legyenek” – mondta el Hannes Wirnsberger, a DDB Budapest ügyvezető igazgatója.
(BrandTrend)