Kategória: Hír és Karrier.

A könyvvizsgálattal, üzleti-, adó-, és tranzakciós tanácsadással foglalkozó cég budapesti irodájában jelenleg közel hatszázan dolgoznak, miután az EY az elmúlt két évben összesen száznál is több új kollégát vett fel Magyarországon. A cég most nagyságrendileg ugyanekkora felvételre készül, aminek során elsősorban pénzügyi, gazdasági vagy jogi végzettségű, utolsó éves és frissdiplomás fiatalokat keresnek, őszi munkakezdéssel.

„A hozzánk bekerülő pályakezdőknek nemcsak arra nyílik lehetőségük, hogy elsajátítsák mindazt a tudást, ami egy versenyképes környezetben való boldoguláshoz, és az ügyfeleink magas színvonalú kiszolgálásához szükséges. A fiatalok emellett akár a hálózathoz tartozó külföldi irodáknál is kipróbálhatják magukat, ahol értékes, nemzetközi szakmai és gyakorlati ismeretek birtokába juthatnak, ezt pedig később, Magyarországra visszatérve kamatoztathatják” – mondta Debreczeni Dóra, az EY HR-igazgatója.

2014-ben a helyi ügyfelek igényeit kiszolgálva duplájára nőtt az EY ideiglenes kiküldetésben lévő magyar munkatársainak száma a megelőző évhez képest, ami azt jelenti, hogy a régióból majdnem minden ötödik külföldön dolgozó kolléga a magyar irodától indult külföldi tapasztalatszerzésre. Mindez egy, a társaság által tudatosan ösztönzött folyamat része, amivel a fiatal magyar szakemberek külföldi tapasztalatgyűjtését támogatja. Tavaly a kiküldetésben lévő magyar munkatársak négyötöde adótanácsadási vagy könyvvizsgálati területen dolgozott valamely európai országban (például Németországban vagy Nagy-Britanniában), többen pedig az Egyesült Államokban, New Yorkban kaptak lehetőséget a bizonyításra.

Az EY-t három egymást követő évben, 2012 és 2013 után 2014 őszén is a világ legvonzóbb tanácsadó cégének választották a nemzetközi munkáltatói márkakutatással foglalkozó Universum Global felmérésében, amelyben 200 ezer, gazdasági és üzleti tanulmányokat folytató egyetemistát kérdeztek meg a világ 12 legmagasabb GDP-jével rendelkező országában. Az Universum Global összesített listáján a nemzetközi tanácsadó cég 2014-ben is a második helyet szerezte meg a Google után.

A cég mindeközben világszinten is folyamatosan növekszik. Az EY több mint 700 irodájával 150 országban van jelen, és globálisan ma már több mint 190 ezer munkatársat foglalkoztat. Ez minden idők legmagasabb létszáma a társaságnál, és közel 25 ezer fős bővülést jelent két év alatt. Globálisan a cég bevételei az utolsó lezárt pénzügyi évben meghaladták a 27 milliárd dollárt, ami 6,8 százalékos növekedést jelentett a megelőző évhez képest.
(BrandTrend)