Kategória: Hír és Karrier.

2015. március 9-én került sor Budapesten, a Hotel Aquincumban a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2014. évet záró, tisztújító közgyűlésére.

Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke − a közgyűlés vendége – többek között arról beszélt, hogy a Nemzeti, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap terhére történő kifizetések nem támogatásoknak, hanem beruházásoknak tekintendők.

A közgyűlés elfogadta a 2014. évről szóló beszámolót. Érdekérvényesítő tevékenysége során a hazai K+F, ill. innovációs tevékenységgel kapcsolatban a 2014. évben 12 alkalommal adott ki véleményt, ill. állásfoglalást az Innovációs Szövetség. Ezek közül kiemelendő a „Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) tervezet”-ről és a „Fokozatváltás a felsőoktatásban” című anyagról adott szakértői vélemények.

Több ismert, országos jelentőségű, innovációt népszerűsítő rendezvényt is szervezett a MISZ a 2014. évben, mint pl.: a 23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, a 22. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot.

A közgyűlés – titkos szavazással – négy évre Dr. Szabó Gábort, a Szegedi Tudományegyetem rektorát, újraválasztotta elnöknek, míg általános elnök-helyettesnek Greiner Istvánt, a Richter Gedeon Nyrt. kutatási igazgatóját választották újra.

A közgyűlés további 6 alelnököt, 6 elnökségi tagot, 30 választmányi tagot és 4 tagból álló Felügyelő Bizottságot választott.
(BrandTrend)