Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A Magyar PR Szövetség és az ICCO, a Nemzetközi Kommunikációs Tanácsadó Szervezet összefogásával hamarosan lehetségessé válik a magyarországi pr és kommunikációs ügynökségek hivatalos akkreditációja.

Az eljárást az MPRSZ-szel együttműködve az Agency Expert auditorai végzik majd az ICCO nemzetközi akkreditációs szempontrendszere alapján. Az akkreditáció egyben egy tanácsadási tevékenység is, amely segítséget nyújt az ügynökségeknek működési és egyéb folyamataik átgondolásában és tökéletesítésben.

A kommunikációs ügynökségeknek az MPRSZ felé kell jelezniük igényüket, ezután tudják a szövetséggel közösen kiválasztani azt a auditort, akivel együtt szeretnének működni az akkreditációs folyamat során. Az auditorok a nemzetközi szempontrendszer alapján értékelik meghatározott témákban az ügynökség tevékenységét. Az értékelés során vizsgált fő területek:

– Vezetés és kommunikáció

– Üzleti tervezés

– Üzletfejlesztés

– Pénzügyi rendszerek

– Kampánymenedzsment

– Ügyfélelégedettség

– Üzletszerzés

– Humán erőforrás menedzsment

– Opcionális Modul: Nemzetközi piacképesség

Az akkreditációval az ügynökség nemzetközi, hivatalos elismerést szerez arról, hogy alkalmas tevékenységének megadott feltételek szerinti végzésére, emellett az akkreditáció során arra is lehetőség nyílik, hogy a saját folyamataikat külső szemmel is megfigyeljék, és javítsanak azokon.

 

Az ügynökségeknek szeptembertől lesz lehetőségük jelentkezni az akkreditációs folyamatra, az MPRSZ-hez benyújtott jelentkezési lap formájában.