Kategória: Desztináció branding és Hír.

Admin kategória: Hír.

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kezdeményezése, a CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny és a Startup Campus idén közösen indítja el a CheckINN Startup Programot. A 2019-ben alakult CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny azzal a céllal jött létre, hogy a felsőoktatásban tanulók körében népszerűsítse az ágazatot és az innovatív, vállalkozói szemléletet, a Startup Campus pedig iparágtól függetlenül ugyanezzel a küldetéssel szervez oktatási, inkubációs, befektetési, értékesítési és külföldi piacra lépési programokat 2016 óta. A most először meghirdetett CheckINN Startup Program a két szervezet együttműködésével kínál inkubációs lehetőséget a korai fázisú, induló turisztikai startupok számára. 

Az inkubációra májust 23-ig életkortól és földrajzi helytől függetlenül bárki jelentkezhet, akinek van egy legalább két tagot számláló csapata és egy turisztikai, vendéglátó- vagy szállodaipari, vagy más ezekhez kapcsolódó startup ötlete vagy prototípusa. A szervezők kiemelten várják azokat a megoldásokat, amelyek lehetővé teszik a kontaktmentes élményeket, okos és fenntartható fejlesztésekkel segítenek a túlzott turizmussal küzdő desztinációkat, a regeneráló vagy regeneratív utazás elterjedését, vagy innovatív módon segítik a légiközlekedés mihamarabbi biztonságos újraindulását. 

Az inkubációba beválogatott csapatok a nyár folyamán elvégzik a vállalkozásindításhoz szükséges, öt hetes online üzleti képzést, amely magában foglalja a legfontosabb startup módszertanokat, csapat- és időgazdálkodási ismereteket, termékfejlesztéssel, üzleti tervvel, piacra lépési stratégiával és marketinggel kapcsolatos, elengedhetetlen tudnivalókat, valamint Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala bevonásával azt is, mit kell egy startuppernek tudnia a szellemi tulajdonról egy innovatív termék vagy szolgáltatás fejlesztése és piacra vitele alatt. Emellett a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány partnerei tartanak szakmai mentorációt a résztvevők számára, hogy többek közt segítsék az ötletek piaci validációját. A programot szeptember elején egy Demo Day zárja, ahová a legjobb csapatok kapnak meghívást, hogy befektetők és iparági szakemberek előtt prezentálják projektjüket. Itt dől el az is, hogy kik kapják meg az induláshoz szükséges 20 millió forintos kezdőbefektetést a Hiventures és a Startup Campus Inkubátor révén.