Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A Sony bejelentése alapján szolgáltatásai és pénzügyi támogatásai egy részét a globális kreatívipar számára biztosítja, mindezt a COVID-19 Sony globális segélyalapjának részeként.

A pénzügyi hozzájárulásban minden olyan alkotó részesül, aki operatőri vagy videós munkát végez a sport, a film, a televízió vagy a reklám iparágakban. Ezen felül a Sony ingyenes karbantartási lehetőséget biztosít azoknak, akik Sony kamerákat és Imaging PRO Support technológiákat használnak.

A COVID-19 világjárvány az ipar szinte minden szegletében kihatott a tartalomkészítőkre. A zenei és sportrendezvények, filmes és tévés produkciók, esküvők és egyéb privát események lemondása jelentős kiesést jelentett a szakemberek számára. A Sony elkötelezett amellett, hogy ebben a nehéz időszakban segítséget nyújtson az alkotóknak. A Sony globális COVID-19 (100 millió dolláros) segélyalapját áprilisban hozták létre, hogy segítse azokat, akiket a világjárvány érint.

A Sony mindig szoros együttműködésben állt az alkotó közösséggel, és segítette őket a magas színvonalú tartalom létrehozásában” – mondta Hiroshi Kawano, a Sony Imaging Products & Solutions Inc. alelnöke. „A közösség sikere létfontosságú számunkra, ezért döntöttünk úgy, hogy ezekben a nehéz időkben meghozzuk ezeket a támogatási intézkedéseket. Az általunk elképzelt jövőben a tartalomgyártók, különösen a fiatalabb generáció tagjai, a mai kihívásokkal teli helyzetek ellenére is folytathatják a magas színvonalú produkciós értékekkel járó kreatív munkát. Büszkék vagyunk arra, hogy forrásokat és támogatást nyújtunk a tartalomkészítő ipar számára.