Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A University of London távoktatási programjaiban elérhető Váradi-ösztöndíj több mint száz hallgató tanulmányait támogatja a következő tíz év folyamán. Mivel ezekre a képzésekre a világ bármely pontjáról be lehet iratkozni, az ösztöndíjak különösen fontosak a jelenlegi helyzetben, COVID-19 világjárvány miatt bevezetett utazási korlátozások fényében.

Váradi József a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen – a mai Budapesti Corvinus Egyetemen – szerzett diploma után 2014-ben végezte el a University of London jogi mesterképzését (LLM) nemzetközi üzleti szakjogász szakirányon. Az üzletember a Wizz Air alapítója, és 2003 óta a légitársaság vezérigazgatója. 

A Váradi-ösztöndíj alapítójaként a University of London közel száz hallgatójának tanulmányaihoz kíván hozzájárulni a világ minden tájáról, különös tekintettel a közép- és kelet-európai diákokra.

„Hiszem, hogy a közép- és kelet-európai tehetségek oktatásának támogatása sokszorosan megtérülő befektetés, amely megváltoztathatja a hallgatók életét és a következő generációk jövőjét” – mondta el Váradi József az ösztöndíj megalapításáról.

„Az oktatásnak mindenki előtt nyitva kell állnia, aki részt akar venni benne – függetlenül az anyagi helyzetétől. Az ilyen ösztöndíjak lehetővé teszik, hogy hallgatóink a világ minden tájáról, bármilyen körülmények közül érkezzenek is, javíthassanak életkörülményeiken és hozzájáruljanak közösségeik építéséhez” – jelentette ki Mary Stiasny professzor, a University of London nemzetközi ügyekért felelős alkancellárja és igazgatója.

„Noha világunk számos gazdasági kihívással, politikai feszültséggel és globális egyenlőtlenséggel néz szembe, nincs kétségem afelől, hogy a University of London padsoraiból kikerülő hallgatók világszerte hozzájárulnak a társadalmi fejlődéshez, és azt a nézetet képviselik, hogy a tolerancia és a kölcsönös tisztelet jelenti az alapot egy harmonikusabb és egyenlőbb világ felépítéséhez” – mondta el Wendy Thomson professzor, a University of London alkancellárja.