Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

Az Accor és a tanúsítási szolgáltatásokat kínáló Bureau Veritas közösen fejlesztette ki azt tanúsítványt, amely igazolja, hogy az adott turisztikai vállalkozás teljesíti az újranyitáshoz szükséges alapvető biztonsági, egészségügyi és tisztasági normákat.

Vendégül látni, védelmezni és gondoskodni másokról – mindez az Accor DNS-ének része, ez áll központjában mindannak, amit teszünkA munkatársainkat, vendégeinket és partnereinket – jobban, mint eddig bármikor – biztosítani kell arról, hogy képesek vagyunk a lehető legmagasabb szintű vendéglátásra – mondta Franck Gervais, az Accor Europe vezérigazgatója. – Európa vezető szállodaipari vállalataként kötelességünk, hogy felbecsüljük és a legmagasabb szintű normák szerint teljesítsük az egészségügyi és biztonsági igényeket. Örömünkre szolgál, hogy ebben a Bureau Veritasszal közösen úttörők lehetünk, és kiterjeszthetjük az összes partnerünkre is.”

A Bureau Veritas küldetése több mint kétszáz éve a bizalomépítésA társadalom új egészségügyi és biztonsági elvárásait teljesítjük ezzel a tanúsítvánnyal, amely hozzájárul a szálloda- és vendéglátóipar biztonságos újrainyitásához – tette hozzá Jacques Pommeraud, a Bureau Veritas Afrikáért és Franciaországért felelős vezérigazgatója. – Büszkék vagyunk együttműködésünkre az Accorral, először Franciaországban, később az összes európai országban. Ez a teljes iparág számára hasznos lesz, hiszen a tanúsítványt minden vállalat igényelheti a Bureau Veritastól.”

A szállásra écateringre is vonatkozó tanúsítvány új higiéniai sztenderdeket vezet be a csoport összes szállodájában, illetve más láncokban és független szállodákban is. A projektben orvosok, járványügyi szakemberek, az Accor tulajdonosai és iparági szövetségek (UMIH, GNC és GNI) dolgoztak együtt.

tanúsítványi rendszert a francia turisztikai szövetséggel közösen mutatják be, az illetékes minisztériumok bevonásávalakik így részt vehetnek a szabványok hitelesítésébenEzt követően konkrét javaslatokat tesznek Franciaországban, illetve később Európában kormányoknak és minisztériumoknak, amelyekkel enyhíthetőek a jelenlegi lezárások.

A tanúsítvány kidolgozásával olyan konkrét működési szabályokat és iránymutatást kínálnak a szállodaipar szereplői számára, amelyek segítségével be tudják vezetni és alkalmazni tudják a hatóságok által ajánlott szigorú egészségügyi és biztonsági előírásokat a vendégtérbena szobákban, a back office-okban éaz éttermekben is. Az európai vendégek szobafoglalás előtt a Bureau Veritas honlapján ellenőrizhetik, hogy az adott szálloda vagy étterem rendelkezik-e a cég által kiállított tanúsítvánnyal.