Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A Vodafone Csoport és Alapítvány által létrehozott Vodafone Alap kifejezetten a saját piacain, a legkiszolgáltatottabbak számára hatalmas segítséget nyújtó helyi jótékonysági szervezeteket támogatja.

Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Igazgatóságának alelnöke így fogalmazott: „Eszközadományokkal a koronavírust megelőzően is több alapítványt támogattunk, többek között laptopok, SIM kártyák, Mobil Wifik és tabletek biztosításával. A jelenlegi veszélyhelyzetben úgy gondoljuk, hogy ezeknek a szervezeteknek most minden korábbinál nagyobb segítségre van szükségük. Emiatt nagy öröm számunkra, hogy útjára indíthatjuk ezt a kezdeményezést, a Vodafone Csoport és a Vodafone Csoport Alapítvány pénzügyi támogatásával. Bízom benne, hogy sikerül előteremtenünk a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára azt a plusz finanszírozást, amelyre most különösen nagy szükségük van.”

A finanszírozási kampány 2020. áprilisában indul és június végéig fog tartani. A Vodafone Magyarország Alapítvány a munkatársak felajánlásait és az így megduplázott összeget a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak fogja felajánlani.

A Vodafone által már átadott tabletek, asztali gépek, monitorok és Mi-fi eszközök nagyban segítik a segélyszervezet átmeneti intézményeiben élő gyerekek tanulását, illetve a munkahelyi körülmények jelentős változásai miatt a segélyszervezet munkatársainak tevékenységét. „Ha fizikailag most nem is szabad egymás kezét fognunk, nem engedjük el a bajban a rászorulókét!” – hangsúlyozta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.