Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A Pfizer előrelépéseket jelentett be a COVID-19 világjárvány elleni kezdeményezéseiről.

Ahogy azt a Pfizer korábbi, öt pontból álló tervében is bemutatta, a COVID-19 világjárvány elleni küzdelem jegyében a vállalat együttműködik a teljes egészségügyi innovációs közösséggel, legyen szó nagy gyógyszeripari vállalatokról vagy kisebb biotechnológiai cégekről, kormányzati ügynökségekről vagy tudományos intézményekről. Kutatók és tudósok fáradhatatlanul dolgoznak, hogy kifejlesszenek egy olyan vírusellenes vizsgálati készítményt, mely a COVID-19 világjárványt okozó SARS-CoV-2 vírust hatékonyan kezeli, egy oltóanyagot, mely megelőzheti a fertőzést, valamint kipróbáljanak olyan egyéb terápiákat, melyek a fertőzött betegek kezelésében hatékonyan használhatók.

“Elkötelezetten dolgozunk, hogy a lehetetlent lehetővé tegyük” – mondta Dr. Albert Bourla, a vállalat elnök-vezérigazgatója. “A Pfizer öt pontos tervének megfelelően aktívan részt veszünk a közegészségügyi kihívás kezelésében, együttműködünk az iparág más szereplőivel és tudományos intézményekkel, hogy új lehetséges megoldásokat találjunk a COVID-19 megelőzésére és kezelésére. Kutatóink és tudósaink vizsgálják a Pfizer jelenlegi portfóliójában lévő készítmények lehetséges új alkalmazását a fertőzött betegek kezelésében. Minden követ megmozgatunk és minden lehetőséget megvizsgálunk, hogy megtaláljuk a gyógymódot a világ számára.”

A Pfizer fontos előre lépéseket jelentett be azon kötelezettségvállalásával kapcsolatban, hogy megvédje az emberiséget a terjedő világjárványtól és felkészítse az iparágat a jövőbeli globális egészségügyi krízishelyzetek kezelésére.

A Pfizer megerősítette, hogy az előzetes vizsgálatok alapján egy vegyület és annak analógjai a SARS-CoV-2 3CL fehérjebontó enzimének potens gátlói. Ezen felül, az előzetes adatok alapján a fő fehérjebontó enzim működését gátló összetevő vírusellenes aktivitást mutat a SARS-CoV-2-vel szemben. A továbbiakban a Pfizer preklinikai megerősítő vizsgálatokat végez majd, ide sorolva a további vírusellenes profilozást és annak kiértékelését, hogy az a fő vegyület alkalmas-e intravénás klinikai alkalmazásra. Ezzel párhuzamosan a vállalat olyan anyagokat is vizsgál, melyek lerövidítik majd a fő alkotó molekula lehetséges klinikai vizsgálatának megkezdéséhez szükséges időt, előre hozva azt akár már 2020 harmadik negyedévére. Ez az előzetes becslésekhez képest három vagy akár több hónapos előrelépést is jelenthet, de jelenleg minden a preklinikai megerősítő vizsgálatok eredményétől függ.