Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A Facebook célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket és támogassa őket közösségek felépítésében. A platform számos eszközt kínál ennek elősegítéséhez – néhány embert számláló Messengeres csoportoktól a különböző webhelyeket kiegészítő közösségeken át az ezres követőbázissal rendelkező csoportokig.

A Covid-19 világjárvány elleni védekezésben a fenti eszközök közül néhány különösen fontos, mert lehetőséget biztosítanak társadalmi kezdeményezések létrehozásában és platformokat kínálnak arra, hogy segíthessünk a bajba jutottakon.

Az #énitthonmaradok kampány részeként a Facebook összegyűjtött néhány izgalmas, fontos és kreatív kezdeményezést, amelyet szeretne a média számára is bemutatni.

Piros Orr Bohócdoktorok: A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány képzett orvosai gyermekkórházakat és idősotthonokat látogatnak, hogy humort és nevetést csempésszenek az ott tartós ellátást igénylők mindennapjaiba. A kijárási korlátozásokra való tekintettel az alapítvány digitalizálta működését és a Facebook Messenger platformon interaktív, élő videós bejelentkezésekben “látogatják” meg a kórházban fekvő gyermekeket. A jelentkezés internetes foglalási rendszerben történik, a hívások során játékkal, zenével, trükkökkel nyújtanak élő élményt a bohócdokik.

Segítség a gazdiknak karantén idején: A kutyások a koronavírus miatt elrendelt korlátozó időszakban sem hagyják magukra egymást: a ZöldEb – Kutyás Érdekvédelmi Egyesület segélyvonalat indított, mellyel összekötik a karanténba vagy kórházba került gazdikat és a segítő szándékú önkénteseket. Így reményeik szerint egyetlen háziállat sem marad majd magára ellátás nélkül.

KórházSuli: A KórházSuli a Bethesda Gyermekkórházzal összefogva online oktatást szervez heti 5 napon az egészségügyben dolgozók gyermekei számára. A kezdeményezéshez már néhány óra alatt többszáz önkéntes pedagógus hallgató csatlakozott, akik nem csak segítséget nyújtanak a diákok számára, hanem szakmai készségeiket is fejleszthetik.

3D nyomtatás a koronavírus ellen!: A csoport tagjai egészségügyi szakemberek ajánlásai alapján szájmaszkokat és plexis fejvédőket gyártanak 3D-s nyomtatók segítségével. A tagok alapanyagokat is felajánlanak és prototípusokat osztanak meg egymás között. A csoportot már egy ukrán cég is megkereste, akik hasonló felszereléseket gyártanának és tennének elérhetővé ukrán kórházak számára.

Szépítsd a dokit!: Több jótékonysági kezdeményezés indult már Magyarországon, hogy megköszönjék az egészségügyben dolgozók munkáját. A “Szépítsd a dokit!” Facebook-csoport tagjai mind szépségipari dolgozók, akik szolgáltatásaikkal köszönik meg az orvosok, mentősök és ápolók munkáját a járvány végeztével – ki egy hajvágással, ki egy frissítő masszázzsal.