Kategória: Hír és Piac.

Admin kategória: Hír.

A határidő közeledtével olyan mértékben pörgött fel a versenyre jelentkezés, hogy a szervezők egy nappal, vagyis szeptember 30-áig kitolták a nevezés lehetőségét a Zsebpénzügyes vetélkedőre. A  kreatív feladatokat, hosszú távon hasznosítható tudást és értékes nyereményeket ígérő,  középiskolásoknak szóló pénzügyi versenyt immár harmadik alkalommal rendezi meg az Intrum. A vetélkedő során nemcsak a legjobb csapatokat, de a legsikeresebb és a legtöbb indulót nevező iskolát is díjazzák, így nem meglepő a népszerűsége az intézmények és diákjaik körében.

A mai 16-18 évesek már az a generáció, akiknek a gondolkodásmódját meghatározta a világgazdasági krízis és a devizahitel-válság, érthető tehát, hogy érdekli őket, hogyan tudnák kedvezőbben alakítani saját pénzügyeiket, legyen szó befektetésről, költségkímélésről vagy hitelfelvételről” – mondta Deszpot Károly, az Intrum Magyarország üzletfejlesztési igazgatója. „Az elmúlt években a közoktatásban is egyre nagyobb súllyal szerepel a pénzügyi ismeretek oktatása, ugyanakkor nem lehet eleget beszélni a téma fontosságáról.

Az Intrum 2017-ben indította el országos pénzügyi vetélkedőjét, így idén már harmadszorra rendezi meg a versenyt. A program eddig is komoly érdeklődést váltott ki, tavaly több mint 300 csapat nevezett az ország több mint 100 iskolájából – az idei, háromfordulós versenyre pedig máris több mint 600 jelentkezés futott be!

A Zsebpénzügyes vetélkedőre idén is háromfős csapatok nevezhetnek, egy felkészítő tanárral. A három forduló során gyakorlatorientált feladatokat kell megoldaniuk a tanulóknak, ezt követően a legjobb csapatok a döntőben mutathatják meg tudásukat a szakmai zsűri előtt. A feladatok rendkívül sok témakört fednek le, a középiskolások pénzügyeitől kezdve, az egyetemistákat és pályakezdőket érintő kérdéseken át egészen a közösségeket érintő gazdasági témákig.